Hristiyanlık hakkında bilinmesi gereken bilgiler

Hz. İsa'nın ölümünden birkaç asır sonra, bozulan kilise İncil'i kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak ve maddi ve manevi çıkar elde etmek amacıyla İncil'in aslını gizlemiştir. (Kilise; aforoz, enterdi ve endüljans gibi yetkilerle maddi zenginliği yine kralların kilisede taç giyme zorunluluğu kuralı ile de siyasi üstünlüğü elinde tutuyordu. Eğer İncil halka yayılır ise bu durumun olmadığı anlaşılacak ve kilisenin elindeki bu yetki ve çıkarlar yok olacaktı.)

İncil'in aslının gizlenmesi durumu zamanla Hristiyanlık inancına dışarıdan çok fazla fikrin girmesine sebep olmuş ve Hristiyanlık inancı tahrif olmuştur. (Hatta İslamiyet, Hristiyanlık Dini tahrif olduğundan gelmiş ve Hristiyanlık inancının hükmünü kaldırmıştır.)

Zamanla durum daha vahim hale gelmiş ve artık neredeyse her kilise ve din adamı kendi İncil'ini yazmış, birinin doğru dediğine diğeri yanlış birinin kabul ettiğini diğeri yok sayar hale gelmiştir.
2000 civarında İncil'in ortaya çıktığı bilinmektedir.

Bu duruma bir çare bulmak isteyen Hristiyan din adamları 325 yılında İznik’te bir konsil toplamış ve konsile 2048 din adamı katılmıştır.

Ancak her kiliseyi temsil eden din adamı kendi İncilinin doğru olduğunu iddia edince doğru İncili belirlemek için ilginç bir yola başvurulmuştur.

Tüm İnciller büyük bir masanın üzerine koyulmuş ve masa şiddetle sallanmaya başlanmıştır. Eğer hangi İncil düşmez de masa üzerinde kalmayı başarırsa gerçek olduğunu kanıtlamış olacaktır. Diğer İnciller ise yakılmak süreti ile yok edilecektir.

İşlem aynen tekrarlanmış ve İnciller masadan birer birer düşmüşler ancak masada bu sefer de 4 İncil kalmıştır. Ne kadar sallasalar da bu 4 İncil masanın ortasında olduğundan masada kalmayı başarabilmişlerdir. Diğer İnciller ise yakılmak süreti ile yok edilmiştir.

Hıristiyan din adamları çaresiz Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından yazılan bu 4 İncili de kutsal kitap olarak kabul etmişlerdir.

Şu an Hristiyanlık Dini'nin temeli bu 4 din adamının yazdığı ve aynı adla anılan 4 İncile (Matta, Markos, Luka ve Yuhanna) dayanmaktadır.

com-ikkd4lujb65x2rsfljfr.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Bu arada uşaktamiydi bilmem 600 yılık ıncil bulunmuştu haberiniz var mi sanırım gelip aldılar türkiye den

M

Barnebas İncili efsanesi mantıklı geliyor

Kemal Ustalar 6 yıl