Hz isa ile Krishna aynı kişiler mi? Hikayeleri neden aynı?

Aynı zamanda İsa’dan bin yıl önce Hindistan da yaşayan Krishna ya da İsa’dan 600 yıl önce yaşamış olan Pers tanrısı olan Mithra da hemen hemen İsa ile aynı hikayeye sahiptir.

com-bscny9569env8offjgyp.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

Hz İbrahim'in mısıra gittigi zaman karısını kız kardeşi diye tanıttığı hikayeyi bilen var mı? Firavun un karısı ile evlendiğini? Daha sonra firavuna lanet edildiği tanrı tarafından bu hikayeyi bilen var mı ?

O

Hz imrahim misira giris yaparken esi sare hatunu firavun askerleri görur guzelligini firavuna haber verirler viravun getirilmelerini emreder hz ibrahim korkudan bu kardesimdir der vakat firavun sareye her dokunmak istediginde eli kolu tutulur rabbine dua et kolumu duzeltsin sana bir daha dokunmayacagim der bu bi kac kez tekrarlanir hz ibrahimi cagirip o na sorar yanindaki vezirleride bu insanlar büyucudur bunlari ülkemizden cikaralim derler ibrahime soarr neden kardesim dedin diye evet dogrudur biz dinimizde kardesiz der firavunun esi sareyi cok sevmistir giderken yanina altin ve bir köle vermistir ama hz ibrahim altini kabul etmemistir kölede hz hacer dir. Daha sonra hz ibrahimin sareden cocugu olmamis sare de o cariye hz hacerle evlen bi cocugun olsun demis hz ibrahim kabul etmis ve hz ismail dunyaya geldi ve diyer esi bunlari kiskandi sare albunlari burdan gotur daha fazla dayanamiyorum demis Allah hz ibrahime gönderdigim yildizleri takip et demis yildiz kabenin bulundugu yrde kaybolunca onlari o cölde Allaha emaner edip gitmistir. Sare Allaha yalvarip yakarir bi evlat icin Allah duasini kabul eder ve hz ishaki verir.. Bundan sonrasi cok önemli digwr tüm peygamberler ishakin soyundan gelir ve bu peygamberlerin heosine son peygamber gelecegi bildirilmistir ama o son peygamber Hz Muhammed mustafa ismailin soyundan gelmistir. Bugunku yahudilrin kiskancligi analari sarenin soyundandir ishakin soyundan gelecegini sandilar ama yanildilar peygamberimizi kabul etmediler bu yüzden Allah kuranda israil soyunu lanetlemistir

Deniz Oluçay 6 yıl