Hz isa ile Krishna aynı kişiler mi? Hikayeleri neden aynı?

Aynı zamanda İsa’dan bin yıl önce Hindistan da yaşayan Krishna ya da İsa’dan 600 yıl önce yaşamış olan Pers tanrısı olan Mithra da hemen hemen İsa ile aynı hikayeye sahiptir.

com-bscny9569env8offjgyp.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
49
49 CEVAP

a) Horus ve Isa nin bakire bir anneden mütevellit dünya ya gelmeleri:
Horus’un annesi bakire degildi. Horusun annesinin ismi Isis’tir. Babasi ise Osiris’tir. Hikayede anlatilana gore, Horus cinsel iliski ile meydana gelmistir ve annesi bakire degildir.

b) Babalarinin Tanri olmasi:
Zaten Horus’un hikayesinde, sadece babasi degil, annesi babasi kayincosu eltisi, yengesi halasi ve yani HEPSI tanri idi.. Bu tip mitolojik hikayelerde birden cok tanri vardir.. Isa’nin fiziksel babasi ise yoktu.. Meryemin evlenmis oldugu adam olan Yusuf ise bir INSANDI.. Isanin gercek fiziksel babasi zaten yoktu. Horusun gercek fiziksel babasi vardi ve ismi Osiristi…. bir tanri idi.. Horus gibi o da tanri idi.. Dikkat edin, bu hikayede herkes tanri…. yani babasinin tanri olmasi birsey ifade etmiyor, cunku hikaye tanrilar arasinda geciyor.. Horus’un kendisi de tanri olduguna gore, demek ki babasinin da tanri olmasi, cok ozel ve siradisi bir ozellik olmasa gerek.. Sonucta horusun hiakyesindekiler birer mitolojik kahramandir..

c) Horus un annesinin adi Meri, Isa ninkininde Meryem olmasi. Ikisinin babasinin da Joseph ismine sahip olmalari:
Yukarida belirttigim gibi. Horusun annesinin adi Isıs, babasinin adi ise Osiristir.

d) Ikisinin de Krallik soyundan gelip bir magarada dogmalari vede ikisinin de 3 kral tarafindan kurtarilmasi:
İkisi de krallik soyundan geliyordu bu dogru. Ama Horus bir bataklik kenarinda dogmustur ve cobanlar veya krallar tarafindan ziyaret edilmemistir.

e) Ikisinin de 30 yasinda gölde vaftiz edilmesi:
Horus’un vaftiz oldugu ile ilgili bir sey kayitlarda gecmez..

f) Ikisinin de 12 Havarisinin olmasi:
Anlatilara göre Horusun 4 adet yarı-tanri olan takipcisi vardir. 16 tane de insan takipcisi vardir. Yani toplam 20 tane takipcisi bulunmaktadir. Bu takipcilerin sayisi 12 degildir ve bu takipcilere havari demek ne kadar dogrudur o da bilinmez..

g) Ikisin de ölü diriltme yetisine sahip olmalari:
Horus’un ölüleri dirilttigi gibi bir bilgi, hicbir kaynakta gecmez.

i) Ölüme ikisinin de haça gerilme vasitesiyle gitmeleri:
Horus hakkinda herhangi bir haça gerilme bilgisi kaynaklarda gecmez..

E