İmsak vakti nedir? Sabah namazı vakti ile imsak vakti arasında ne fark vardır?

İmsak vakti nedir? Sabah namazı vakti ile imsak vakti arasında ne fark vardır?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
73
73 CEVAP

Bilge Hanım, Kur' an terminolojisinde, gece ve sabah vardır. Sabah ve akşam namazları gecenin iki ucunda gündüze yakın kısımlarda kılınır. Yani sabah namazı tan ağarmadan hemen önce, akşam namazı da güneş battıktan hemen sonra. İkisinde de karanlık mevcuttur. Neden orucu akşam namazıyla birlikte açıyoruz? Madem öyle 2 saat sonra açalım. İmsak diye bir vakit kur' anda yoktur. Oruca başlama vakti de siyah ipliğin beyazdan ayrılamadığı, güneşin doğmasından hemen önce ki zaman dilimidir ki, sabah namazı vaktidir.

S

Leyla Kara Gelde anlat kardeşim. Adamlar nuh diyor peygamber demiyor. İşinde uzman bilim uzmanları var. Hem de dinayetten bağımsız. Yaptıkları hesaplar saniyesi saniyesine doğrudur. Bu kadar hassas hesapları tartışmanın anlamı ne cidden anlamıyorum. Yanlış hesap yüzünden, suudiler ramazan bayramını bir sonra kutluyorlar. Böylemi olsaydık acaba!!

Ahmet Cengo 6 yıl

Ahmet Cengo , Leyla Kara sevgili arkadaşlar, siz bir takım kitaplardan okuduklarınızı ve rivayetleri aktarıyorsunuz. Ne yazık ki bunlara o kadar çok ekleme olmuş ki. Sonuç o kadar çok karışmış ki ataistlerin dalga konusu olduk. Diyanet doğrudur diyosunuz, daha önce de size yazdım bundan 30 sene evvel biz diyanet emriyle oruca şu andaki vakitte başlamıyorduk. Ataist diye küçümsediğimiz arkadaşın dediği gibi sabah namazından önce bir temkin vakti yaparak başlıyorduk. Aynı diyanet şimdi başka uygulama yapıyor. Leyla Hanım aktardığı şey doğru olsa, bütün namazlar için geçerli olması gerekir. Akşam namazını 2 saat önceden mi kılmaya başlıyoruz. Kur'an da sabah namazı tamlamayla geçer ve adı da salad- fecr dir. Ve tan zamanında kılınan namaz demektir. Tam da şimdi kılındığı sırada kılınır. Henüz karanlıktır. Oruca başlamak için de uygundur. Ama siz daha temkinli olayım derseniz. Bir miktar önceden başlayabilirsiniz. Leyla Hanım askerlik yapmadığınız için bilmezsiniz. Ama muhtemel Ahmet bey şahit olmuştur. Askerde bimbaşı derki yüzbaşıya saat 9 da taburu iştima edicem. Hazır olun. Yüzbaşı teğmene derki saat 8 de iştima var hazır olun. Teğmen başçavuşa derki saat 7 de hazır olun. Başçavuş taburu saat 6 da iştimaya hazırlar. Biz gariban erker de 3 saat bekleriZ. İşte şu anda olan tam da budur. Rabbim hepimizin ilmini arttırsın. Hayırlı ve bol rızıklı günler dilerim.

Selçuk Buğra 6 yıl

Dinayetin vermiş olduğu saatlere güven abicim. Çünkü bu saatler bilim kurulunun elinden çıkıyor, ayet ve hadislere görede dinayet onaylıyor. Eğer günün ilk ışıması verilen imsak vaktinde ise ki öğle gönlünü rahat tut ateistlerin lafına uyma Çünkü onlar yanlarına yoldaş arıyor. Ateistleri kimse küçümsemiyor ve aşağılamaya çalışmıyor. Eğer bu yol üzere can verirlerse esas o zaman aşağılanmak ne demek görecekler. Neyse işin özü siz dinayetin vakitletine güvenin. Bakın suudiler ramazan bayramını bizden bir gün sonra kutluyorlar, Yanlış yapıyorlar, bunu da araştırmanı isterim.

Ahmet Cengo 6 yıl