İnsan ilimden mi başlayıp iman etmeli yoksa imandan mı başlayıp ilim yapmalı?

BİLGİ - İLİM - İMAN

Müslümanların ilimden başlayıp imana gitmeleri lazım. İmandan başlanılmaz. Çünkü imanın içi, içeriği bilgidir. İlmin karşıtı cehalet olup, ilmin yokluğudur. Yok'a iman olmaz, varlığa, var olup bilinen şeye iman olur. Bir şeyin var olduğunu bildiren ilimdir. Bunun için iman edilecek şey bilinmiş ve bilinen şeydir.
(Cehaletin'in Tahsili kitabından alıntı)

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

En iyi demeyelim de çalışır durumdaki tek din diyelim. Yoksa Allahın dinleri arasında üstünlük olduğunu düşünmüyorum. Öyle olmasının tek anlamı; diğerlerinden ömrü daha uzun sure yururlukte olacağı için daha kapsayıcı olabilir. Yururlukten kalkmış paranın değeri büyük olsa ne değişir?

E

Diger dinlerde yururlukte, Yürürlükte olmayanlar dunya tarihinden silinmis bir durumda Yaradan kitabinda diger din mensublarindan SIRKE dusmeyecek olanalarinda mukafatlari oldugunu söyluyor.

Cem Turkarslan 6 yıl

Vallahi Cem hocam bana kalsa Allahın emri üstüne yaşayan ve herhangi bir din secmeyen insan da çok.. İslam olmadan kimseye cennet yok diyenlerle derdim var da heryerde konusulmuyor. Cok sıkılıyorum dar düşüncelerden. Ben klasik islam inancına göre yorumladim yoksa inancım o yönde zaten değil.

Evren Kulacoglu 6 yıl

kalkip kuzey kutbunda yasayan eskimodan, arastirip islami bulmus olmasi gerekdigini dusunmek, egoizmin tavan yapmis hali bence

Cem Turkarslan 6 yıl

özünle sözün birmi sözünle hareketin tavrin birmi iyi bir insanmisin cevrene insanlik saciyormusun ?? Sen bilmesende ISLAM uzerinesin

Cem Turkarslan 6 yıl