İnternetten beğendiğim karavana kapora gönderdim, sahibine ulaşamıyorum

Arkadaşlar merhaba,

Çok sevdiğim bir abim bugün sahibinden. Com üzerinden beğendiği bir karavan için pazarlık etmiş anlaşmış 11bin liraya. Sözde karavan sivastaymış, satıcı buralara kadar yorulmamasını çekici bir arkadaşının tekirdağa yola çıkaccağını, isterse yakıtı mukabilinde gönderebileceğini söylemiş. Bizimkide sazan gibi atlamış, kapora olarak 5bin göndermiş. Şu an ne soförün numarasına ulaşabiilyor nede satıcıya, iki telefonda kapalı. Havale yapılan hesap, ad soyad belli. Ne yapılabilir daha önce tecrube etmiş veya konuya hakim kimseler var mıdır? Savcılık veya polise suç duyurusunda bulunursa çok ugrasır mı? Süreç nasıl işler parayı geri alabilir mi? 3 kuruş parasını hayalleri uğruna dolandırıcılara gitti paraya ayrı hayallerinin yıkılmasına ayrı üzülüyor. Gerçekten bilgisi olan arkadaşlardan yardım etmeye çalışırsa sevinirim.

Sevgiler..

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Banka ile iletisime gecin. Paraya bloke konulabilir

O

Eft ile gtti para. Araya haftasınu girdi. O para cekilmemis olursa boyle. Bsey mumkun mu bankayla goruserek

Necat Yörükoğlu 6 yıl

Mümkün. EFT'yi bankayı arayıp iptal ettirebilirsiniz.

Tayfun Simge 6 yıl

Şu an direk bankanın öüşteri hizmetlerini arayın o eftyi iptal ettirin.

Tayfun Simge 6 yıl

Giden para nasıl iptal ettirilecek? Eft beklemede degil gitti. Para

Necat Yörükoğlu 6 yıl

Necat Yörükoğlu Saat kaçta yapıldı EFT. 16:00 dan sonraysa henüz karşı hesaba gönderilmemiştir. İptal etme şansınız var.

Tayfun Simge 6 yıl

Hemen bankayı arayın hatta genel merkezlerini bloke koydurun hesaba gerekirse polis tutanağı varsa bankaya fax çekip ciddiyeti gösterebilirsiniz, para hesapta ise bloke koyarlar çektiyse kesinlikle suç duyurusunda bulunun geçmiş olsun

Serdar Sayran 6 yıl

Banka, kişinin hesabındaki paraya yasal bir karar yoksa bloke koyamaz. Göndericinin talebi olması birşeyi değiştirmez malesef. Ancak personel insiyatifi dahilinde(görev tanımında bu yoktur çünkü) kişiyi arayıp şikayetçi olunduğunu vs söyleyebilir ama bunun da caydırıcı bi etkisi olacağını sanmıyorum. Zira bu adamlar kanunu, işleyişi çok iyi biliyorlar. Hukuki yollarla er ya da geç geri dönüşü olur dilerim.

Özlem Kardic 6 yıl