İnternetten beğendiğim karavana kapora gönderdim, sahibine ulaşamıyorum

Arkadaşlar merhaba,

Çok sevdiğim bir abim bugün sahibinden. Com üzerinden beğendiği bir karavan için pazarlık etmiş anlaşmış 11bin liraya. Sözde karavan sivastaymış, satıcı buralara kadar yorulmamasını çekici bir arkadaşının tekirdağa yola çıkaccağını, isterse yakıtı mukabilinde gönderebileceğini söylemiş. Bizimkide sazan gibi atlamış, kapora olarak 5bin göndermiş. Şu an ne soförün numarasına ulaşabiilyor nede satıcıya, iki telefonda kapalı. Havale yapılan hesap, ad soyad belli. Ne yapılabilir daha önce tecrube etmiş veya konuya hakim kimseler var mıdır? Savcılık veya polise suç duyurusunda bulunursa çok ugrasır mı? Süreç nasıl işler parayı geri alabilir mi? 3 kuruş parasını hayalleri uğruna dolandırıcılara gitti paraya ayrı hayallerinin yıkılmasına ayrı üzülüyor. Gerçekten bilgisi olan arkadaşlardan yardım etmeye çalışırsa sevinirim.

Sevgiler..

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Adam bulunacakda, dava açılacak da, haciz gelecek de, adres bulunacak vsvs en az 5 sene geçer üstüne. 5 bin 5 sene sonra 3bin olur. Bir o kadar da masraf çıkar. Tabi bu işler masrafsız yapılmıyor maalesef. 5 sene sinir harbi de cabası. Mahkemedir avukat dır. Valla şimdiden geçmiş olsun

M

işte bunun için yasal faiz diye bir şey bulmuş hukukçular.

Basak Kivanç 6 yıl

Nice insanlar tanıyorum. Aynı şehirde hergün birbirini görüp parasını tahsil edemiyor. Para pul oluyor en nihayetinde. Yasal faize bende aşinayım hanımefendi. Fakat zor bir süreç buna dikkat çekmek gerek değil mi?

M Murat Tavlayan 6 yıl

yoruma ek yapmışsınız ben de yapayım. Masrafların hepsini kusuruyla dava açılmasına ya da takip başlatılmasına sebep olan taraftan isteyebiliyorsunuz. Yargılama giderleri ve avukatlık ücreti de bu şekilde. Para tahsil etmek elbette ki kolay bir iş değil. Ancak imkansız da değil. Lütfen bu şekilde olumsuz yorumlar yapıp insanların morallerini iyice düşürmeyin.

Basak Kivanç 6 yıl

Moralini düşürmesi için bu arkadaşın kendisi dışında başkasına zaten ihtiyacı yokmuş gibi görünüyor. Konuya ilişkin çözüme deneyimli ve donanımlı arkadaşlar zaten yardımcı olacaklar. Fakat sizi niye bu kadar rahatsız etti onu anlayamadım?

M Murat Tavlayan 6 yıl