Işık hızını aşıp uzayda yolculuk edersek hangi zamanda olacağız?

Uzayı ve zamanı bükebilen bir gemi inşa ettik diyelim. Atıyorum 20 ışıkyılı öteyede yolculuğumuzu yaptık. Oraya vardığımızda şimdiki zamanda mı olacağız yoksa 20 yıl öncesindemi?

com-47lbh7nira6ruvbce1pj.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Bir de ek bir bilgi ve problem olması açısından şunu sorarak gireyim. Şimdi nedir? Hangi konuma göre şimdi? 20 ışık yılı ötesine bakarken evet onun 20 yıl önceki durumunu görebiliyorsun. Peki senin şimdin nerede? Şimdi diyebileceğin evrensel bir zaman doğrusu var mı? Yok. Bu noktada eylem halinde iken ne çeşit bir yol kullandığına bağlı olarak şimdi de izafi olduğu için zaten ışk hızında gitmemiş olduğun her yöntem senin şimdin ile seni gözlemleyenlerin şimdisi arasında ışık hızına yaklaşıldığı oranda bir uçurum yaratıyor. Yani teorik konuşursak aslında senin ışık hızında 20 ışık yılı öteye gitmen demek aynı anda evrenin mümkün olan tüm zamanının da sona ermesini gerektiriyor dolayısıyla da zaten olmuyor o iş öyle.
Hiç bir kütleli cisim ışık hızına ulaştırılamaz. Uzayı bükerek veya solucan deliği ile yaptın. Ne yaptın ama ne yaptığını neyi büktüğünü biliyor musun? Bilmiyorsun ve bu bilmediğin şey ile ışık hızına neden ulaşılamadığı sorusunun cevabı da gene aynı yani ortada bilim kurgunun sana sağlayabildiği yeni bir çözüm yok tamamen hile bu farz edelim ki gittik yaptık, yapabilmiş var sayarsak hesabı.

E