Uzay araştırmalarının ne faydası var?

İnsanoğlu galiba uzayda hiçbir zaman uzun seyehat edemeyecek.
Işık hızıyla gitsek bile güneş sistemi dışına bu pek mümkün gözükmüyor.

Peki uzay araştırmalarının maden dışında bize ne gibi(dünya dışından) katkıları olabiliyor?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

"Işık hızına yetissek dahi bu kagnidan inip at arabasına binmekle eş değer evrendeki uzaklığı göz önüne aldığımızda"
Uzay çalışmaları niye yapılıyor. Neden bazı devletler ve artık özel şirketler dahi bu kadar para akıtıyor bu işe... Sebep çok... Olası bir meteor carpismasinda turumuzu yok olmaktan kurtarmak belkide bu nedenlerin başında gelir. Bugun uzay teknolojisi birçok teknolojinin gelismesini sağladı. Uzay teknolojisi sayesinde yaklaşık 6 bin yeni teknoloji ürünü gelişti.. Bilgisayar teknolojisinden tutun hipersonik uçaklara, evlerde kullanılan teflon tavalara, gunes panelleri ayrıca iss'de dünyada araştırılması çok zor olan yada imkansız olan bazı deneyler yapılıyor. Basta tip olmak üzere insanlığı ilgilendiren birçok konu araştırılıyor, deneyler yapılıyor..
Ama herseyde önemlisi insanoğlu merak eder. Bilinmezi çözmek ister... Zaten bu meragi sayesinde medeniyet bugünlere geldi

D

Dünya içinden demedim. Teknoloji dünya içinde bize olan faydası. Ben dünya dışından soruyorum. Mesela madenler getirebilecez. Dünya dışından

Samet Tpr 6 yıl

Ben sorunu böyle anladim

Doğan Tepir 6 yıl

Işık hızına yakın hızlarda gidebilirseniz, evrenin istediğiniz yerine gidebilirsiniz. http://rasyonalist.org/yazi/isik-hizinin-sinirli-olmasi-bir-problem-mi/

Ö

Andromeda bile ışık hızıyla 2 milyon yıl sürüyor var mı o kadar yaşayabilen.

Samet Tpr 6 yıl

Bir de okuma alışkanlığı edinseniz nasıl olur? Sürmüyor 2 milyon yıl, o durum dünyadaki bir gözlemci için geçerli. O hızda seyahat ederken sizin için 2 milyon yıl geçmiyor.

Ögetay Alcer 6 yıl

Bu makaleyi daha önce de okudum..

Doğan Tepir 6 yıl

2 milyon ışık yılı meselesini ben mı yanlış anlıyorum

Samet Tpr 6 yıl

Samet Tpr Yazıyı okursanız doğrusunu anlayabilirsiniz.

Ögetay Alcer 6 yıl

Foton her an her yerdeyse bu bütün fotonlar için geçerli... Eee o zaman trilyonlarca(daha fazla) foton her an her yerde oluyor...??? Üst üste binme gibi bişey olmuyor mu?

I

Konu o kadar basit değil. Zaman kavramı yok böyle bir durumda, eğer zaman yoksa böyle bir şeyden bahsetmek de manasız. Kavramsal açıdan anlaşılabilmesi için böyle ifade etmek durumunda kaldım.

Ögetay Alcer 6 yıl

O evrelere gelebildiğimizde insan ömrünün de 70 seneyle sınırlanmayacağını ümit ediyorum

C

Ben bu konuda şurdan kendime umut veriyorum 50 yıl önce bilgisayarın ne olduğunu bilenler için şuanki akıllı telefon nasılsa. Gelecekte bu alandada bizde böyle olur umudundayım.

M

katkı falan bahane meraktan çatlıyoruz bütün mesele bu. Katkısı falan olmasa hatta zararı bile olsa rahat durmayacağız. Duramayız. Biz öyle değiliz. Öleceğimizi bilsek bakarız. İçini açıp bakmamız lazım.

G

Bugün marsa araç göndermek 5 6 ay sürüyor. Gelistirilen VASIMR gibi teknolojilerle bu 1 aya inebilir. Karşılaştırma için kristof kolombun amerikaya yolculuğu 5 hafta sürmüştü. Ingiltereden avustralyaya giden ilk gocmenler ise 7 aylık bir yolculuk yapıyorlardı. O zamanlar kolomb yolculuk için destek aradığında birkaç baharat dışında ne getirisi olacak diyenler vardır kesin.

Kolomb denize açıldığında ispanyanin büyük bir donanması ve çok uzun bir gemicilik geçmişi ve tecrübesi vardı. Şu an ise bizim uzay tecrubemiz henüz çok az. Bu konuda henuz çok ilkeliz. Denizde yüzen ilk tekneleri yapip karşı adaya geçen ilk denizcilerden farkımız yok. Onlara baksak heralde insanlik hicbir zaman dunyayi kesfedemeyecek de diyebilirdik.

U

Merakımızı gidermek, bilgiye aç beyinlerimizi doyurmak, tatmin olmak için yapıyoruz. Temel bilimlerin illaki fayda sağlamasına gerek yok. Zaten peşinen gelişen teknolojiyle kaymağını yiyiyoruz.

B

Warp Motorlarını ve Miguel Alcubierre'i bir araştırın. Şu an için çok başındayız ama 200 yıl sonra galaksiler arası yolculuk bile yapıla bilir.

H

2.000 diyelim ona.

Zafer Evler 6 yıl

Hocam teknolojik gelişim hızımızın sürekli katlanarak ve ivmelenerek arttığını düşünerek 200 yıl dedim, bilemeyiz tabi ki tam olarak

Hüseyin Tpl 6 yıl

hızlanarak artacağı için ona 2.000 diyelim.

Zafer Evler 6 yıl

Haklı olabilirsiniz, o motorların teoride ki gibi çalışması için gereken enerji miktarını elde etmek bizim medeniyetimizin çok ilerisinde bir medeniyetin fizik bilgisini gerektiriyor. Ben sadece şu an kilit konumunda olan kütleçekimi bilmecesinin çözüldüğü an gerisinin çorap söküğü gibi geleceğine inandığım için 200 yıl yazdım. Tabi çorap söküğü gibi gelmezse belki de hiç o noktaya gelemeye bilirizde.

Hüseyin Tpl 6 yıl

Galaksiler arası yolculuk bence biraz fazla oldu

Qalib Şahinyazan 6 yıl

Merak bilgi ihtiyacı

D

Uzay madenciliği gök cisimlerinde çok değerli maddeler var

İ

Uzayda seyahat icin insan evrimi sart
Belki ileride robot ile insan birlesir uzayda uzak yerlere seyahat edebiliriz

K