İslamda kadınlar niçin eksiktir?

KADINLAR NİÇİN EKSİKTİR?

(SAHABE-İ KİRAMDAN EBU SAİD EL HUDRİ(r. A.) ANLATIYOR:
“RESÜLULLAH(s. A.v.) KURBAN VE RAMAZAN BAYRAMINDA NAMAZGÂHA ÇIKTI.

BU SIRADA KADINLARA DA UĞRADI: EY KADINLAR TOPLULUĞU SADAKA VERİNİZ, ZİRA SİZİN CEHENNEMLİKLERİN EN ÇOĞU OLDUĞUNUZ BANA GÖSTERİLDİ,” BUYURDU.

ONLAR DA: “EY ALLAH’IN RESULÜ, NİÇİN BÖYLEDİR?” DEDİLER.

“LÂNETİ ÇOK YAPAR, KOCAYA NANKÖRLÜK EDERSİNİZ. SİZDEN BİRİNİZ KADAR, SAĞLAM BİR ADAMIN AKLINI ÇELEBİLEN, DİNİ VE AKLI EKSİK GÖRMEDİM,” BUYURDU.

ONLAR: EY ALLAH’IN RESULÜ! DİNİMİZİN VE AKLIMIZIN EKSİKLİĞİ NEDİR?” DEDİLER.

“KADININ ŞAHİTLİĞİ, ERKEĞİN ŞAHİTLİĞİNİN YARISI DEĞİL Mİ?” DİYE BUYURDU.
KADINLAR “EVET!” DEDİLER.

“İŞTE KADININ EKSİK OLMASI BUDUR. KADIN ADET GÖRDÜĞÜNDE NAMAZ KILAMAZ, ORUÇ TUTAMAZ ÖYLE DEĞİL Mİ?” DİYE BUYURDU.

“EVET!” DEDİLER.
“İŞTE BU DA DİNİNİN EKSİK OLMASIDIR,” DİYE BUYURDU.

SAHİH-İ BUHARİ. HADİS NO: 211. YENİ ŞAFAK YAYINI)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

"Kadın âdetli iken, namaz kılamaz ifadesinden kastınız nedir," diyorsunuz? Böyle bir soruyu nasıl, bana yöneltirsiniz. Hadisin ravisi Ebu Said el Hudri, güya Hz. Muhammet'in böyle söylediğini duymuş ve falancaya söylemişmiş; iki asır sonra yaşayan Buhari (MS. 810-870) de, bunu kayda geçmiş. Bunda benim ne kastım olabilir.................................................................................................................... Namaz Farsçadır. Peygamber döneminde namaz kelimesi bilinmiyordu. Kur'an'da ise, namaz, salat diye geçer. Kur'an, "Gündüzün başlangıcı ile sonunda ve gecenin ilk zamanlarında namaz kıl. Hud-114" der. Namaz önceleri 3 vakitti; Miraç olayında 5 vakide çıkarılmıştır. Onun da orijinal bir öyküsü vardır. Bu hadisten de bahsedeceğim.

M

Kendi aklının ve vicdanının razı gelmediği sözde bilgiyi( pisliği) yayma!

Cumhur Trn 5 yıl

O zaman şöyle soralım Kitapta NAMAZ Diye çevrilen Ayetlerde Kast NAMAZ mı Namaz ise bu durumda Namaz ne zaman Emderilmiştir ?

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Yani Müşriklerin kıldığı Namazın bir benzerini Oda yaptı diyorsunuz.! Doğru mu anladım ? Eğer Müşriklerle Savaşan bir Peygamber varsa bu durumda onların kıldığı Namaz ı niçin kılmıştır ? Bu anlatım Kitapla çeliştiğini görmüyormu bu alim 'Efendiler'

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Şunu belirtmekte fayda var Salat (Bağlamak) Salat-ı İkame Doğrultma / Ayağa kaldırmakdır) bu durumda yeryüzünde Salat-ı yapmayan Canlı olamaz

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Sn. Olcay! Ben alim falan değilim. Sana şunu hatırlatayım: Cahiliye dönemi denilen devirde, namaz ve gusul abdesti alan, namaz kılan, oruç tutan, ölülerini kefenleyen, sünnet olan, küçük gruplar vardı. Bunların hepsi biliniyordu. Hatta müşrik denilen kâfirler dahi, Allah'a inanıyorlardı. Hatta Kur'an'ın Zümer- 5. ayeti şöyle der: "(Müşrikler: Onlara"putlara", bizi Allah'a daha fazla yaklaştırsınlar diye tapıyoruz, derler.) Örneğin Atatürk'ün yaptığı devrimlerin hepsi, kendisinden önce biliniyordu; Atatürk otoritesini kullanarak, bu devrimleri teoriden pratiğe çevirdi. Bir daha, alim efendiler diye kimseyi küçümseme.

M Ali Çidem 5 yıl

Neden bir yerlerimi eksiliyor ? İslamda olmayan şeyleri halka kararlarsa Pek tabiki ben bunu Şarlatanlık olarak ele alırken siz saygı duyarsınız ben karşı çıkarım bu bakış açısıdır. Diğer bir konu Mustafa Kemal'in Devrimleri ile ilgili Bilinmesi farklı bir şey uygulamaya geçmesi farklı bir şey Bakın sizde diyorsunuz biliniyordu, Bilinmesi Uygulamada var olması anlamına gelmiyor. Gelmediği için Osmanlıda olmayan ve Uygulanmayan konuları Hayata geçirmiştir. Bu Hayata geçirirken de Osmanlının Uygulamalarına karşı çıkarak Devrim gerçekleşmiştir. Şimdi Sorum tekrar Neden Peygamber Müşriklerin kıldığı Namazı kılıyorsa O zaman Müşrikler ile Niçin Savaştı ? Yoksa Kitabın Bahsettiği Salat-ı sizin Ateist dediğiniz İnsanlar yapmıyormu ? Yapmıyorsa bu durumda O Kitap nasıl Evrensel olmakta ?

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Ya hu! Kemal'e erecek yaşlardasın ve kafan çalışıp ağzında laf yapıyor... Merak ediyorum; niye bu hadis uydurucular ve ayet bükücülerin tellallığını yapıyorsun? Güzel şeylerden söz etsene... Yeteneğini bu yönde kullansan ya? Erdem'den, edep ve hayadan, saygı ve sevgiden dem vursan? Yaratıcı var veya yok, dinler gerçek yada yalan, sana ne bana ne kimene bundan?! Farkındasınızdır belki; tüm dünya din üzerinden işliyor... Ekonomi, siyaset ve politika, savaş ve barışlar vs. ... Lütfen kendinize gelin ve diğer canlara örnek olun, bu beyhude işlere ayıracak zaman ve akıl bolluk ve bereket yok maalesef bizlerde ve olmamalıda!

Cumhur Trn 5 yıl

Bu sayfadan ayrılıyorum, yoruldum artık bu kafalarla bir arada olmaktan. Bu bir salgın hastalık halini aldı ve tedavisi çok zor. Dilerim çaresizlik yaşayarak hak yola dönüş yapmazsınız, hani yumurta nın bir yerlere dayanmasına gerek kalmadan demek istedim. Kadir'i mutlak yaradan yardımcımız olsun. Sevgi ve saygılarımla

Cumhur Trn 5 yıl

Sn. olcay! Yorumumu dikkatli okuyun. Ben yazımda, "Cahiliye döneminde namaz ve gusül abdesti alan, namaz kılan, oruç tutan, ölülerini kefenleyen ve sünnet olan, KÜÇÜK grupLAR vardı. Bunların hepsi biliniyor," dedim.............................................................................................. Ben sizleri iyi tanırım. Çünkü benim de yaşadığım çevre de, sizinkilerin aynısıydı. İki yıl tam, 3 yıl da yaz tatillerinde mahalle mektebine gittim. Babam -benimle ilgilenilmesi izin- falaka yapardı, rahle yapardı hocama görürdüm. ...................................................................................................................... İşte sizin gibilerin kafatası daha kişiliğiniz oluşmadan 8-10 yaşında iken açılıp, içerisine hurafatla, hadisatla ve de bidatla doldurulmuş bir CD kaset yerleştirilip kapatılıyor. Dolayısıyla o CD kasetinin içerisindeki bilgilerden başkası kafanıza girmiyor. Bir türlü kabuğunuzu kırıp, özgürce sormuyor, sorgulamıyorsunuz. Sonunda da, sizin zihniyetinizdeki insanlar oluşuyor. İşte dinler dünyanın her tarafına böyle yayılmıştır. Bir Hintli düşünün, elektronik yüksek mühendistir; ama bir ineği görünce, önünde saygıyla eğiliyor. İşte onunda, sizin gibi daha kişiliği oluşmadan, beyni yıkanmıştır.

M Ali Çidem 5 yıl

Lütfen soruya cevap alayım itham etmeden

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Cevabını alamadığınız soru kaldı mı ki!

M Ali Çidem 5 yıl

Evet Neden Müşriklerin yaptığı ve Onların yaptığına karşı geldiği halde bu Namaz ı neden kılar ? Salat O ise

Olcay Kodaloğlu 5 yıl

Kafirlerin Salat ı nasıl ?

Olcay Kodaloğlu 5 yıl