İslamda savaş ganimet paylaşımı

Savaş ganimetleri paylaşımı ...

com-6n9y8617z1vbhiki9sc4.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Kuran ahlakı daha en başta tüm put/tağut/efendi egemenliğine karşı bir duruştur. İnsanları yaratılış gayesinde olduğu gibi, fıtrata uygun ve şerefli yaşamaya yönelten ve toplumda sevgi, merhamet ve barış öngören Kuran’ın köleliği mazur görmesi zaten düşünülemez…Şimdi içinde kölelikle ilgili konuların geçtiği ayetleri inceleyelim.
Bu ayetlerin en fazla Kuran muhalifleri tarafından kullanılmaya çalışanı nahl suresi 75. ayetidir…Bu ayetin iki ayrı mealde açıklaması şöyledir :
Edip Yüksel: Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, sahiplenilmiş bir köle ile kendi tarafımızdan güzelce rızıklandırdığımız, o rızıktan gizli ve açık yardım için harcayan kişiyi örnek olarak verir. Bu ikisi hiç bir olur mu? Övgü Allah’adır, ancak çokları bilmezler.
Yaşar Nuri Öztürk: Allah şöyle bir örnekleme yaptı: Hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının eşyası durumunda bir kul/köle ile bizden bir güzel rızıkla rızıklandırdığımız ve ondan gizli açık dağıtan bir kişi. Bunlar aynı olur mu?! Bütün övgüler Allah’adır ama onların çokları bilmiyorlar.

Ş