İsrail'i Türkler mi kurdu?

Eğer söylendiği gibi dünya Yahudilerinin %93 Hazar Türkleri oluşturuyor ise buların öz benliğine dönmeleri durumunda Siyonizm herhalde bitebilir ve milli duygular ile dünya hakimiyeti söz konusu olur. Bu durumda gerçek Yahudi olanlar da Mesih beklemeye devam etmek zorunda kalacaklardır.

Bir başka durum da İsrail'i kuranların Türk soyundan geldiğini diğer Türkler nasıl karşılayacaklardır?

Kabul görülecek midir?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Yahudiler avrupada 2000 senedir varlar 2 ci tapınağın yıkılışından sonra yaklaşık 500 bin Yahudi kuzeye yanı avrupaya göç etmiştir Enteresan dır ki irlanda ya kadar göç etmişler ve Kelt ler ile yaşamışlardır Hazar Türk Yahudisi dünya tarihinden silinmiştir bir kaç bin kişi ya vardır ya yoktur Eskhenazi denen Doğu avrupa yahudileri 2000 sene evvel ortadoğudan kuzeye göç etmiş Yahudilerin Rusya Polonya macaristan Çek ve slovakya gibi ülkelerde yaşayan gruplara verilen isimdir kendi aralarında özel bir lisan da icat etmişler adına Yıddısh denir Siyonist idea da bu doğu avrupa yahudilerinden oluşmuştur Hazar yahudileri ile yakın uzak alakaları yoktur hazar Yahudilerinden kala kala Karay dedikleri bir kesim Yahudi kalmış İsrailde sayıları çok az olmak ile beraber Azarbeycan bölgesinde daha çok sayıda bulunmaktalar

Y

Litvanya, beyaz Rusya, Ukrayna, az da olsa Polonya’da halen varlar

Servet Şenderbent 5 yıl

Arthur Koestler'i okuyanlar yazdıklarınızın doğru olmadığını görecekler..

Boyla Kaçalın 5 yıl

Arthu Koestler'in 13.kabile kitabı'nın ilmi açıdan hiçbir değeri yoktur. Tarih çevresinde de kabul görmez. Yazdıklarının çoğu altı doldurlamayan yorumlardır. Hazarlar'da Sadece Hanedan Musevi dinine mensuptu. Halkta bunun karşılığı pek fazla değildir. 11.yy da Hazarlar dağılıdığında Halkta Urallardan balkanlara kadar büyük bir mesafeye yayılmıştır. Yüksek ihtimal Müslümanlaştılar. Mesela Kazan tatarları halk arasında kendine ''Bolgar'' diye adlandırır. O bölgede birçok Türk kavmi yaşıyor. Kırım Tatarı, Kazan tatarı, Başkurtlar, Karaçaylar, Nogaylar, Balkarlar, Kamuklar, Ahıska vs vs. Mesela Mesudi ''Muruc Ez-zeheb'' adlı eserinde Hazarlar'ın sabar olarak bilindiğini söyler. Hazarların İlk Kurulduğu bölge Hazar denizi kenarındaki ''Semender ve Belencerdir'' Sabar Türklerinde Bu 2 isimde Boy vardır. Günümüzde ise Ahıska Türkleri Sabarların mirasçısıdır. Koestler İpin ucurunu kaçırıp Einstein, Marx gibi kişilerin bile Hazar bakiyesi olduğunu ima eder. Sonuç olarak elle tutulur bir tarafı yok söylediklerinin. Komplo teorisi.

Halil İnci 5 yıl

Evet.. Haklısınız.. Maalesef bilim mafyasının onayını almazsanız Arthur Koestler de olsanız yazdıklarınızın bilimsel bir değeri olmaz..

Boyla Kaçalın 5 yıl

Arthur Koestler Hangi Esere, Kitaba, makaleye Atıf yaparak yazmış o eseri. Ben okudum. Kitabın yüzde 90'ı yorum. Bir tane bile esere atıf yok. Bilimsel metodolojiden yoksun. Onun için yazdıkları çöp. Fazlası değil.

Halil İnci 5 yıl

Hazarlar koskoca bir imparotorluk kurmuşlar lakin geriye hemen hemen hiçbir şey bırakmamışlar.. Yorum yapmak bir zorunluluk..

Boyla Kaçalın 5 yıl

O bölgede Kurulan Tuna bulgarları da koskoca bir imparatorluktu. Ama geriye bir şey kalmadı. Hazar bakiyelerine ne olmuş olabileceğini yukarıda belirttim. O bölge de 20'den fazla Türk kökenli halk yaşıyor. Yüksek ihtimal Müslümanlaşıp diğer türki halklara karıştılar. Zaman içinde de isimleri değişti.

Halil İnci 5 yıl

Halil İnci kitabı 16 yıl evvel okumuşum.. Sonunda 6 sayfalık bir bibliyografya var.. Koestler oldukça da mutedil.. Aşırılıktan uzak.. Yorumları da öyle.. 6 sayfa kaynak veren bir yazar müsaade edin yorumunu da yapsın..

Boyla Kaçalın 5 yıl

Evet, Aşırılıktan Uzak. Onun einstein'e Marx'a Hazar Türk'ü diyor. Sana laf anlatamayacam kardeş. Neye inanıyorsan inan.

Halil İnci 5 yıl

Kitabı yeniden okudum. Ne Einstein'den ne de Marx'tan bahsediliyor.. Kitap elinizde ise hangi sayfalarda mezkur şahıslardan bahsedildiğini lutfeder misiniz..?

Boyla Kaçalın 5 yıl