İşten çıktım maaşımı alamadım ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba. Size bir konuda danışmak istiyorum. İşten çıkışımı istedim maaşta sürekli gecikme oluyordu. İçerde 22 günlük maaşım var ama imza atıp çıkışım verildikten sonra hesabına yatacak deniyor. Bunu kabul etmedim artık son çare alo 170i arayıp şikayette bulunacağım. Bundan sonraki işleyiş hakkında bilgisi olan var mi? İlk kez başıma geldi böyle birşey. Şimdiden teşekkürler.

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

İş kanunu “Madde 34 - Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.
Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.”
Eğer işten ayrılmak istiyorsanız hiçbir şey imzalamayın direk işe gitmeyin iş veren bu maddeyi bilmez yada sizin bilmediğinizi düşünür ve 3 gün işe gelmedi diye tutunak tutup işten çıkartır bunun üzerine noterden ihtar çekip beni haksız yere işten çıkarttınız ben kanunun 34. Maddesindeki hakkımı kullandım ve bunun için beni haklı neden ile işten çıkartamazsınız ihbar ve kıdem tazminatlarımı ödeyin dersiniz öderlerse ne ala büyük ihtimal ödemezler 170 e şikayette bulunur yada ilinizdeki çalışma bakanlığı bürosuna şikayet edersiniz onlar iş yerinde inceleme yapar tutanak tutar genelde iş verene verin içinin paralaranı öde yoksa ceza yazcamda der en kötü ihtimal, tutanak tutar inceleme sonucu işçinin alacaklarını alması lazım gibilerinden bir ibare olur tutanakta iş mahkemesine dava açarsınız, o tutanak zaten işleri daha da hızlandırır. Paranız ödenmediği için sizin de istifa edip tazminat isteme hakkınız var aslında ama o zaman sadece kıdem tazminatına hak kazanırsınız ama onlar haksız yere sizi işten çıkartır ise birde ihbar tazminatı ödemeleri gerekir tabi kaç senedir çalıştığınızı bilmeden yazıyorum bunları. Sormak istediğiniz bir şey olursa sorun yardımcı olurum. İş verenlerimiz hep hakkımızı yemeye çalışa çalışa avukattan iyi bilir olduk iş kanununu

H

Bende öğreniyorum daha neler gorcez kimbilir.. Allah beterinden korusun sağolun size de'geçmiş olsun.

Duygu Akova 3 yıl

yok ya bana sağdece mobing uyguluyorlar. Sürekli savunma falan alıyorlar yazıyorum içine kanun tüzük falan hakkınız yok falan uyus oluyorlar kovamıyorlarda dava açarım diye öyle devam ediyoruz. Siz kaç senedir çalışıyorsunuz o iş yerinde tazminat hakkınız falan var mı?

Hasan Mardeen 3 yıl