İstifa etmek sözleşme yapılan bir işte tazminat ödemeye sebep olur mu?

Arkadaslar başka bişi sormak isterim size ..
Yaklasik 7 aydir calistigim işten ayrılmak zorundayım istifa ediyor olmam sözleşme yapılan bir işte tazminat ödemeye sebep olur mu?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Sözleşme yaparken 2 veya 3 yıl içinde ayrılırsan tazminat ödeyeceğine dair ayrı bir sözleşme imzaladıysan ( genellikle bankalar imzalatıyorlar) erken ayrıldığında çalıştığın süre kadarı düşülüp geri kalanını ödemek zorunda kalabilirsin. Bunun dışında işten ayrılmanın tazminatı olamaz. İş kanununa göre zorla çalıştırılamazsınız.

C

Bir Anaokulunda psikolog um ve kurum Müdürlüğü önüme konuyor ancak bana hiçbir faydası yok ve eğer kabul etmezsen sen bilirsin başka biriyle devam edebiliriz deniyor yetmiyor senn maaşıni biz asgariden yatiralim deniyor. Bu şartlar var ve ben istifa etmek zorunda birakiliyorum üstüne üstlük yıl ortasi ve bizim meslekte istifa çok hoş bişi degil.

Ebru Gümüşburun 5 yıl

Psikolog olarak bulunuyorum kurum müdürü olacak sin diye ne bir cümle kuruldu ne de benm sözleşmemde böyle bişi var şimdi bana kurum müdürü olmalısın olmazsa sen bilirsin deniyor. Ne saçma diyorum tamm ücret artırımı yapın kabul edeyim diyorum Hayır onuda kabul etmiyorlar...

Ebru Gümüşburun 5 yıl

Tmm tsk ederim..

Ebru Gümüşburun 5 yıl