İzmit'te 1700 lira maaşla geçinilir mi?

Merhabalar. Bir iş görüşmesi sonucunda 1700 lira maaş teklifi aldım. İzmit'i bilen birileri varsa eğer bu maaş ile orada geçinebilir miyim acaba? Orada durumlar nasıl ev kiraları vs.

Şimdiden teşekkürler

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
97
97 CEVAP

O maaşı heryerde bulursunuz Bir de lisans mezunuysanız bu teklifi yapan kişilere de diplomanızın ederinin o kadar düşük olmadığını hatırlatın.

M

İnsanın içinden onu yapmak gelmiyor değil. Fakat şartlar böyle ne yazık ki 2 yıl yada üstü tecrübe olmadan hiç bir yerde bu civarların üzerinde maaş verilmiyor. Bir nevi mecbur diyelim

Harun Güzelordu 6 yıl

sizin kıymetinizi bilecek kurumlara bir bakın. İnanın üç kuruş maaş için yerinizi yurdunuzu bozmaya hiç deymez. Bu arada benim emeğimin karşılığı o kadar değil deyip sandalyeden kalkarsanız belki birgün o işyerinde yüksek bir maaşla işe başlama imkanınız olabilir

Meryem Basyan 6 yıl

Öyle bir kurum yok ne yazık ki hani varsa da bize düşmez diyelim. Parmak ile gösterilecek seviyeye gelmeden o tarz kurumlarında dikkati çekilmiyor. Aslında yapılması gereken doğru şey bu. Boyun eğdikçe bu düzen bu şekilde gidiyor.

Harun Güzelordu 6 yıl

Ne okudunuz bilmiyorum ama 4 yıllık emeğin karşılı 8 saate 1700 Tl değil bunu bütün kurumlar kabul etmek zorunda. Siz kendinizi ne kadar ucuza pazarlasanız alıcı da o kadar memnun olacak

Meryem Basyan 6 yıl

2 yıl Resim 4 yıl Grafik Tasarım okudum Güzel Sanatlar Fakültesinde. Sanatçı olacağız zannediyorduk ama öyle değilmiş inanır mısınız şu an benimle mezun olan çoğu arkadaş aynı sıkıntı içerisinde ve gencecik insanlar hayatlarından hiç memnun değil. İşinde iyi olduğu halde bile aynı şekilde.

Harun Güzelordu 6 yıl

Okurken sanatçılık dişinda neler yapabileceğinizi soylemediler mi ?

Meryem Basyan 6 yıl

Bu laf aslında bu gibi durumlar için söylenen bir genel sitem lafıdır. Fakat insan ne kadar uyarılsa bile çok güzel yerlere geleceğim işimde iyi olacağım gazıyla okuyor. Olmaz değil olacak fakat çok iyi olmak lazım. Değişmeyecek şartlara baktığımız zaman ise bunun yolu bir süre bazı sıkıntılara katlanmayı gerektiriyor gibi. Ama sürekli insanın verdiği emek zoruna gidiyor.

Harun Güzelordu 6 yıl

İki ucu sıkıntılı bir durum yani

Harun Güzelordu 6 yıl