İzmit'te 1700 lira maaşla geçinilir mi?

Merhabalar. Bir iş görüşmesi sonucunda 1700 lira maaş teklifi aldım. İzmit'i bilen birileri varsa eğer bu maaş ile orada geçinebilir miyim acaba? Orada durumlar nasıl ev kiraları vs.

Şimdiden teşekkürler

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
97
97 CEVAP

kardeşim, ben 2 yıl önce aynı kararı verip, Kırşehir'den daha kötü olamaz düşüncesi ile İzmit'e yerleştim, geldiğim yerde de tek yaşıyordum zaten ne farkeder ki İzmit daha güzeldir dedim ve yerleştim, günlerini halk evi ve çalıştığın yer arasında geçiriyorsun, her ay biraz daha borca giriyosun geçinemeyip, her ay katlanıyor bu, sonra çıkamıyosun işin içinden, hayatı sorguluyosun ben burada napıyorum amacım ne neden çalışıyorum diye, çalışmayan aç, sen de açsın, çoğu zaman maaşın eline değmiyor bile borçlardı faturalardı eline azıcık para kalıyo onla da 10 gün geçiniyosun kalan 20 gün 10 gün önce borcunu ödediğin kişilerden tekrar borç istemekle geçiyor, arkadaş yukarıda kiraları sıralamış çarşıda 800'den aşağı değil, dağda tepede de yalnız başına ne isin var zaten? Geçinmek var geçinmek var ben karın tokluğunu geçinmek sayıyorum şu sıralar, yorumları okudum da memlekette bi ben 3000 tl den aşağı çalışıyorum sanırım, öyle yada böyle hepimiz istemediğimiz bi beton arasında zemin katta yada taaaa en yukarıda istemediğimiz kıyafetler ile yapmacık vıcık vıcık samimiyetsiz insanlarla salla başını al maaşını diyerek gençliğimizi tüketiyoruz, İZMİT çok güzel bir yer, gerçekten öyle, ama para ve vakit gerekiyor, yoksa zulüm oluyor, tecrübeme dayanarak söylüyorum yorup yapmış olmak için değil, eğer seni buraya bağlıycak seni burda mutlu edicek bir şey yoksa, sevgilin, kafa dengi arkadaşın vs, gelme. Yok hayır ben çalışırım bunalmam sıkılmam izin günümde yeni cuma'da bir çay içer keyfime bakarım iş olsun yeterli diyorsan o ayrı. Hakkında hayırlısı olsun.

E

yenişehir'den 450-500 arası 1+1 evler bulabilir. Çarşının dibinde oturmanın elbette bi bedeli olmalı.

Emre Özdicle 6 yıl

Hocam bu güzel açıklama için çok teşekkürler. Mesleğim gereği bu maaşlardan çok alamıyorum bir yıllık tecrübe ile. İlerisi için bir yıl daha aynı sıkıntıları çekmek durumundayım. Sadece tecrübe için başka bir şey değil gerçekten. Yoksa dediğiniz gibi o paraya nerde olsa geçinmek sıkıntı

Harun Güzelordu 6 yıl