Kadınlar kendilerini erkeklere beğendirmek için mi makyaj yapar? Kısaca, kadınlar neden makyaj yapar?

kadınlar makyajı erkeklere kendilerini begendirmek için yapıyor denilmisti. Benim makyaj yapma, kendime bakma amacim özsaygimdan kaynakliyor. Kendimi iyi hissetmek icin yapiyorum. Burda ki birçok kadın arkadasimin da benimle ayni fikirde olduğunu düşünüyorum .( tabii ki farklı düşüncede olanlar da vardır ya da ekleme yapacaklar ) Ancak bu da toplumun kadına yüklediği algiyla alakalı olabilir mi? Aşağıdaki yazıda anlatılmak istenen tema hakkında ki fikirleriniz neler? İyi geceler canlar .

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Erkeklerin çoğunluğu bunu kendi üstlerine alınıyor ya deliriyorum. Makyaj yapıyorsak kesinlikle bi erkeğe hoş gözükmek gibi bi çabamız olduğunu düşünüyorlar. Makyaj yapıyoruz diye özgüvensiz olarak görüyorlar bir de. Bi kadın ne yapıyorsa kendine yapıyordur. Erkeklere yaranma ve ya yamanma gibi bi çabamız yok. (İstisnalar elbette ki var)

M

Erkekler yalnizcs seviyor kadının kendini beğendirmeye çalıştığını sanması o kadar. Ki çoğumuz da öyle düşünmüyoruz aslında azınlık bir kısım bu

Melih Pinhas 6 yıl

Ben bu konuyla alakalı tartışmaya girdiğim erkeklerden çoğunluk bu cevabı aldım. Ha ama eğer gerçekten bu azınlıksa harika.

Mahinur Dlk 6 yıl

Bence azınlık bir kısım değil en basiti geyik sayfasında bile bir ton bu düşüncede insan var kendilerini fazla önemseyen kadının her hareketinden kendine pay çıkartan kişiler maalesef ki coklar

Pınar Boy 6 yıl

Ne yapacaksın yazık onlar da kendini öyle göstermeye çalışıyorlar. Toplumda bakın bende varım diyebilmek için "Kadınların bu güzellik çabası hep bizim için ya" gibi gibi cümleler kurup, yerle bir olmuş özgüvenlerini öyle düzeltiyorlar. Bi kadın tarafından yıkılmış olan özgüvenlerini diğer kadınlarla tamamlamaya çalışıyorlar.

Mahinur Dlk 6 yıl

durumu baya iyi ozetlediniz. Eril zihniyetleri her turlü sisirilmeye alistirildigi için. Ve kadınlar onlar için var düşüncesiyle de yola çıktıkları için tabii ki bazısı bu konuda da böyle düşünmeleri normal .

Pınar Boy 6 yıl

Yok be abartmayın. Gerçekten çok az bir kısım diye düşünüyorum bunu yapan

Melih Pinhas 6 yıl

Erkekler başka bir erkek için süslenmez ama kadınlar istisna olmadıkça başka bir erkek için süslenmiyor bunun farkındayız zaten

Melih Pinhas 6 yıl

Ne güzel bunu bilen birine çok az denk geldim ama ben )

Pınar Boy 6 yıl

Yani Melih Pinhas pek de umurumuzda değilsiniz açıkçası. Ha siz de bizim gibi düşünüyorsanız ne ala takdir ederim. Düşünmüyorsanız da geçmiş olsun.

Mahinur Dlk 6 yıl

Ben düşüncemi zaten post içinde belirtmiştim burdan önce. Her cinsiyet içinde de karşı tarafı umursamayanlar var zaten bizim gibiler olmasa yazik olur

Melih Pinhas 6 yıl

Heh bravo

Mahinur Dlk 6 yıl