Kadınlar kendilerini erkeklere beğendirmek için mi makyaj yapar? Kısaca, kadınlar neden makyaj yapar?

kadınlar makyajı erkeklere kendilerini begendirmek için yapıyor denilmisti. Benim makyaj yapma, kendime bakma amacim özsaygimdan kaynakliyor. Kendimi iyi hissetmek icin yapiyorum. Burda ki birçok kadın arkadasimin da benimle ayni fikirde olduğunu düşünüyorum .( tabii ki farklı düşüncede olanlar da vardır ya da ekleme yapacaklar ) Ancak bu da toplumun kadına yüklediği algiyla alakalı olabilir mi? Aşağıdaki yazıda anlatılmak istenen tema hakkında ki fikirleriniz neler? İyi geceler canlar .

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Tantanalari birakalim. Kendiniz icin degil etraf icin (kiz erkek ayirmiyorum) yapiyosunuz. Bi kiz tek kas ise kaslarini etraftakiler dalga gecmesin diye aldiriyor.

Modaya bakin, gunumuz populer kulturune bakin.

Cok degil 10 sene once selfie cekenlere kro, kezban, beyinsiz gozuyle bakarken simdi millet selfie manyagi olmus mesela.

Yine cok degil eskiden 90 larda ki gibi giyinene marjinal entel denirken 90 lar tekrar moda oldu ve herkes bunu kabullendi.

Toplum oyle bi hale geldi ki "kendimi mutlu etmek icin yapiyorum" dediginiz bir cok sey aslinda karsidakilerden olumlu yorum-bakis almanin verdigi mutluluktur.

Makyaj yapip hic insan gormeden evde mutlu oturabiliyosaniz psikologa gidin derim ciddi sknti var demektir.

Ayni sey body yapan vucutcu icin de gecerli. Sahsen bende sirf baskalari begensin benimde gururum oksansin diye gidiyodum ara vermek zorunda kaldim.

Su an kiloluyum ciddi kilo aldim ve spordan 1 senedir uzagim. Tekrar gidicem. Kilo verip aynada kendime baktigimda evet mutlu oluyodum. Fakat bunun sebebi kilo verip kas yapmaktan cok etraftan gelecek bakis ve yorumlardi. Bence biraz acik sozlu olmakta fayda var.

İ