Kalü bela ve big bang ilişkisi?

Durun akşam akşam ben de bir tespit sıkayım..

Big-Bang, Türkçe'si ile büyük patlama, aslında İslam'ı jargonda bahsedilen Kalü Bela'dır..

Nasıl?
Tabi hemen delillendireyim..

Şimdi efendim;
Big-Bang her şeyin başı olması hasebiyle ve tüm her şeyin kaynağı olması nedeniyle bu yargıya vardım.. Öyle ya, eğer her şeyi kapsıyorsa, bizlerin de ilk başlangıcı olması gerekir.. Yani biz de ilk anda oradaydık.. Sonra tüm evren evrilerek günümüze kadar geldi ve bizler de doğduk.. Öleceğiz tekrar o ilk formumuza geri döneceğiz.. Öyleyse henüz muhteviyatını tam olarak tanımlayamadığımız o ilk enerji ruh denilen, bilinç diye adlandırılan şeydir..

İşte bu ruhların tümü Big-Bang anında bir aradaydı ve
Elesbiküm Rab?
Sorusuna;
Kalü Bela diye cevap verdi...

Hadi buyrun bakalım..

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Ruhlar yaratılmamış mı?
Aa.. Ben yaratıldık diye biliyordum..

Yani sadece rabbin tek başına olduğu ve tüm her şeyi yaratmaya başladığı bir an yok mu?
Yahudi ve Hristiyan mitinde "Gaf" diye bir yer var ve ruhlar orada yaratıldı diye hatırlıyorum

Z

Bu konuda anlatım şu: Her şeyden önce ruhlar bir alemde, tanrı onlarda anlaşma yapıyor. Tanrı çamurdan beden yapıp ruhları üflüyor. İnsanı yaratıyor ama anlaşma yaptığı ruhları sadece bedene üflüyor. Bir tür makine diye düşünebiliriz. Ama ruhlar her şeyden önce var.

Sin özhan 6 yıl

Şu olabilir: Ruhlar ilk başta tanrının bir parçası olabilir. Sonra ayrılmıştır. Uzantılar vantuzlar çıkaran bir tür deniz yaratığı gibi düşünelim. Uzatılar şişiyor, aradaki bağ inceliyor ve kopuyor. O uzantı kendi başına kalıyor.

Sin özhan 6 yıl

Ben bilimsel bilgiler ile birleştirmek istedim.. Olsa olsa böyle olmalı fikrinden hareket ettim.. Ancak bence ruhların sürekli var olmuş olmaları bir anlamda tanrı ile ilkesel olarak eşleşmeleri demek anlamına da gelir.. Bu sebepten ruhlar yaratılmış olmak zorunda

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Yok öyle bir ibare. Bize gelmedi

Sin özhan 6 yıl

Deniz anası tipli tanrı itici ya.. Öyle olmasın lütfen..

Zeki Eryürük 6 yıl

Size şöyle bir bilgi vereyim, bizim evrenimiz çoklu evren ortamında. Bizim evren büyümeye başladığında başka evrenlerle temas ediyor. Bunun izini buldular. (O evrende bir miktar madde alımı yapıyoruz bu temastan) Nasıl bizim güneş sistemimiz tek değil, galaksimiz tek değil evren de tek değil. Bir sürü bilye olan bir ortam düşünün. Belki de ruhlar bu evrenlerde eğitim görüp sonunda bir evrene tanrı olarak atanıyor.

Sin özhan 6 yıl

Bir dakika, bir dakika.. Orada duralım.. Ne yani diğer evrenler ile ilgili maddi bir delil mi bulundu?

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Yani fizikçi olarak tam anlatamam ama çok cılız bir başka evrenle temas izi var. Ben de size discovery science kanalındaki evrenin sırları, işleyişi türünde bir programdan izlediğim bilgiyi satıyorum

Sin özhan 6 yıl

Zeki Eryürük İz dediğim bir köpük balonunun başka bir köpük balonuyla teması gibi.

Sin özhan 6 yıl

Yani science kanalı ben de sürekli açık..(Bir sürü şeyin nasıl yapıldığını, fabrika ortamlarını filan hep oradan öğrendim.. Herkese tavsiye ederim) Hangi belgeselde bu? Morgan Freeman, Warmhole mu? How to the universe work da mı?

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük google'da multiverse diye ararsanız çok evrenin nasıl bir yer olduğuna dair tahmini görseller var. Bir sürü küreyle dolu bir ortam. Belki de kaynayan bir sıvının üstünde oluşan baloncuklardır evrenler

Sin özhan 6 yıl

Biliyorum yahu da.. Hep hipotez onlar.. Maddi delil henüz yok

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Evrenin sırları ve evrenin işleyişi diye iki programdan birindeydi. Morgan Freeman'ın ki değil

Sin özhan 6 yıl

Ben hiç birini kaçırmam.. Fakat üniversite profesörlerinin hipotezleri henüz

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Maddi delil izini araştırıyorlar işte. Fikir şundan çıkıyor, evrenimiz şişerken bir başka evrenle temas ediyor ve o evrenden madde alıyor. Diğer evrene ait izi oradan buluyorlar.

Sin özhan 6 yıl

Bulunmadı daha.. Yoksa bu bilgi Nobellik bir şey olurdu

Zeki Eryürük 6 yıl

Şurada bir belgesel var ama benim izlediğim değil: https://www.youtube.com/watch?v=pQ4JZu8n6OY

Sin özhan 6 yıl

Bunlar şimdilik fikir.. Mantıklı mı? Elbette evet.. Fakat delilleri Big-Bang gibi değil..

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Biin yıl önce güneş sistemimizi tek sanıyorduk, 60 yıl önce galaksimizi. Şimdi biliyoruz ki trilyonlarca galaksi var. Evrenimizi tek sanmak çok mantıksız. Güneş sistemini veya galaksiyi tek sanan dönemler gibi

Sin özhan 6 yıl

Ben ilkesel olarak karşı değilim elbette.. Fakat delili olmadan da hap gibi yutmak taraftarı değilim..

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük bence tersinin delillendirilmesi lazım, yani evrenin tek olduğunun.

Sin özhan 6 yıl

Olur ben bir koşu bakıp geleyim..

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük meşhur bir laf vardır ya: "as below so below" atomun içine de girsek, evrenin üstüne de baksak hep yapılar daha büyüklerin içinde.

Sin özhan 6 yıl

Bu görüşler şimdilik spekülasyon olarak kalmalı.. Çünkü adım adım, delil, delil gitmek daha sağlıklı.. Fikir üretilmeyecek mi? Elbette evet! En absürtünden, en mantıklısına kadar konusulmayacak mı? Tabi ki.. Fakat nerede olduğumuzun, hangi aşamaya geldiğimizin, neyi delillendirebildigimizin de bir önemi var

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Tamam delil delil de verileri değerlendirdiğimizde evrenin tek olmadığına inanmak daha mantıklı, tersi olağanüstü olur. Dediğim gibi daha 60 yıl kadar önce galaksinin tek olduğu düşünülüyordu. Einstein evrenin genişlemediğini söylüyordu. Ki sonra bunun en büyük hatası olduğunu kabul etti

Sin özhan 6 yıl

Ben şuraya dikkat çekmek istedim; Eğer bir hipotez ortaya atılırsa ve bunun teori aşaması es geçilerek direk doğru kabul edilirse, bilim ilerlemesi açısından bir sıkıntıya yol açabilir.. Bırakalım bilim bu yolda sağlıklı biçimde delil arasın ve işini yapsın.. Ortaya konulması için araç ve ekipman tasarlasın.. Sonra net bir yargıya varsın.. Biz de tıpkı Cern'de yapılan Higs Bozonu'nun bulunması örneğinde olduğu gibi ayakta alkışlayalım

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Tamam ben de aynı şeyi yapıyorum ama mantık yürütüyorum, makro ve mikro everene baktığınızda cidden evrenin tek olabileceği bir ortam içinde olabileceğine inanıyor musunuz? Mantık diyor ki büyük daha büyüğün içinde, küçüğün içinde daha küçüğü var.

Sin özhan 6 yıl

Neden olmasın? Evren sonsuz büyüklükte ise, neden bir başka evren içinde veya başka evrenler ile dirsek teması halinde olmak zorunda olsun? Bir tane sonsuz yetmez mi?

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Neyse yaşayıp da ne alt evrenleri, ne üst evrenleri, ne de çoklu evrenlerin olduğu belki çok daha büyük yapıları göremeyeceğiz ama bence bu böyle gider.

Sin özhan 6 yıl

Benim evren tahlilim şöyle; Sonsuz büyüklükten, sonsuz küçüklüğü doğru veya tam tersi giden (Şimdilik) hayallerin ötesinde bir mekanizma.. Böyle olmadığı ispatlanırsa hemen fikrimi değiştiririm..

Zeki Eryürük 6 yıl

Zeki Eryürük Tamam da her şey daha büyüğü içinde bir noktada bunun sona ereceğini düşündüren ne. Belki de her higgs bozonu içinde çoklu evren var.

Sin özhan 6 yıl

Neden olmasın? Veya neden olmak zorunda olsun..

Zeki Eryürük 6 yıl