Kar tanelerinin hiç birinin bir birine benzememesi tesadüf müdür?

com-r5zurxtjq4uovoy3vdcn.jpg
com-dipi6z4ud2qh2gz7b7wr.jpg
com-x00j3y6u8ihp89alstyr.jpg
com-6mriu2yifhx7jz65hjbk.jpg
com-g36xqvogshl7v22aqshl.jpg
Kar tanelerinin hiç birinin bir birine benzememesi tesadüf müdür?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Tabiki tesadüf

G

Tesadüf dediğin milyarlarca gerçekleşmiş olaylar zincirinin "sebebini senin bilmediğin" sonucudur. Bu kar taneleri O'nun varlığına delil midir? Hayır, ancak tesadüfte değildir.

Yunus Solmazgül 6 yıl

Tesadüf değilse eğer Bir Yaratıcının varlığına delildir.

Ahmet Cengo 6 yıl

Arkadaşlar tesadüf nedir

Gıyasettin Sözeri 6 yıl

Tesadüf: Rastlantı, determinizmi ve nedensellik kuralını kabul etmeyen görüşe göre, yani her olayın muhakkak bir nedeni olmadığını ya da olayların bir neden-sonuç zinciriyle meydana gelmediğini varsayan görüşe göre, olayların nedensiz, gelişigüzel bir şekilde meydana gelişine verilen addır.

Ahmet Cengo 6 yıl

Gıyasettin Sözeri tanımını zaten yaptım. Tesadüfe gelince Ahmet Cengo , eğer "tesadüf" denilen olgu için "yok" diyebiliyorsanız, varlığı kanıtlanamaz olan sonsuzluk olgusu içinde (Allah içinde) yok diyebilirsiniz demektir, zira sonsuzluğa herşey (tesadüfte) dahildir. Bu sizin inancınızın temelini; Allah'ın varlığına zıt olabilecek gibi hissettiren özünde bilinen gerçeklik dışında kalan olaylara "değilse böyledir" demeniz aslında sizin Allah'ı tanıyamadığınızı, sonsuzluğunu idrak edemediğinizi gösterir.

Yunus Solmazgül 6 yıl

Arkadaşlar hiç tatmin edici cevap vermiyorsunuz​

Gıyasettin Sözeri 6 yıl

Benim kafam karıştı. Yunus Solmazgül Daha açıklayıcı olurmusunuz?

Ahmet Cengo 6 yıl

Yada şöyle söylim Ahmet Cengo , çok daha basit bir dille izah edeceğim; Allah sonsuzdur, herşeyi yapabilir. Allah tesadüf denilen olguyu yaratamaz mı? Yaratır. Allah bu yarattığı olguya dayatarak kainatı tesadüfen yaratamaz mı? Yaratır. O halde neden "tesadüf değilse eğer, bir yaratıcının varlığına delildir" diyorsunuz? Eğer siz evrenin tesadüfen var olduğunu öğrenseydiniz bu seferde "evren tesadüfen var olduğuna göre bu bir yaratıcının olmadığına delildir" mi diyecektiniz? Hayır demezdim derseniz bu sizin ilk kurduğunuz cümlenin tutarsızlığını gösterir. İlk söylediğinizin tersi gerçekleştiğinde imanınızı kaybederdiniz. Bende sizin bu tutumunuza karşılık "tesadüfü" yaratanda Allah'tır derdim. İşte benim imanımın temeli ile sizin imanınızın belirsizliği budur.

Yunus Solmazgül 6 yıl

Ben evrende hiç bir şeyin tesadüflere bırakılmadığını düşünüyorum. Eğer bırakılsaydı muazzam bir kaos olurdu. Haksızmıyım?

Ahmet Cengo 6 yıl

Arkadaşlar tesadüf denen bir şey söz konusu olamaz nasıl ki yan yana duran sebze ler birleşip yemek olmuyorsa ve bu imkansız ise tesadüf de yoktur

Gıyasettin Sözeri 6 yıl

Yine tesadüf yoktur diyen biri daha, Allah tesadüfü yaratamaz mı hocam?

Yunus Solmazgül 6 yıl

Ona tesadüf değil tevafuk denir

Gıyasettin Sözeri 6 yıl

Ben tesadüf nedir demiyorum, Allah kendinden gayrı olay ve hareket meydana getirebilen tesadüf denilen bir olgu yaratamaz mı? Yaratır, çokta güzel yaratır, onun gücünden sual olunmaz.

Yunus Solmazgül 6 yıl

Allah isterse herşey i yaratır her ne isterse ama bu yaratma da onun çizdiği sınırlar içinde olur

Gıyasettin Sözeri 6 yıl

''ama'' mı? Aması yok, sadece gerçek var. Allah isteseydi zaten varlığını bize gösterirdi, sizler hala sağa sola bakıp Allah'a delil arıyorsunuz, Allah bunu istemiyor anlamıyorsunuz. Zira onun varlığına akıl idrak edemez, tesadüftür, sebeplerdir her ne örnek verirseniz verin SONSUZ bir gücü izah edemez. Sadece İMAN edebilirsin, varlığını bilemezsin, zaten bildiğine iman edemezsin zira iman dediğin İNANMAKTIR. İnsan bilmediğine iman edebilir ve Allah'ta iman etmemizi buyuruyor yani bilmeden iman etmemizi ve evreni de buna göre yarattı, nereye bakarsan bak delil bulamazsın, bu Allah'ın mükemmel delilsiz yaratma sanatıdır.

Yunus Solmazgül 6 yıl

Gerçek Müslüman Kuran'da Allah'ın ''iman edin'' dediğini bilir ve Allah'ın varlığına delil aramaz, iman eder. Ben Kuran Müslümanıyım elhamdülillah, Allah'ın sözüne uyuyorum ve ateistlere görünen delil sunmak için çabalamıyorum. Zira Allah böylesini buyurmuş iken neden bazıları gibi ona karşı çıkayım, seni ispatlayacağım! Diyeyim...???

Yunus Solmazgül 6 yıl

Dediğim gibi ''tesadüf'' belirsizliktir ve bu belirsizliği yaratan Allah'ın ta kendisidir. Bunu bilin ve sadece İMAN edin.

Yunus Solmazgül 6 yıl