Karanlığın kendisi bir madde midir?

Soru-1: Karanlığın kendisi bir madde midir?

Soru-2: NASA, Evren'in yüzde 75'lik haritasını çıkarmış diye Wikipedia'da okudum. Eğer yüzde 75 biliniyorsa evren bildiğimizin aksine sonsuz değil midir?

Yada ikinci soruya farklı bir açıdan mı bakmam gerekiyor? Teşekkürler.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
20
20 CEVAP

Evren tabii ki sonsuz degil. Sonsuz oldugunu nereden okudunuz?

M

İlkokuldan beri öğretilen bilgiler. Bildiğim kadarıyla 100 milyar ışık yılı ötesine kadar Evren'in bir kısmının haritası çıkarılmış. Ama soruda da belirttiğim gibi yanlış anlamıştı olabilirim. Bu nedenle bilgisi olan arkadaşlardan istifade etmek istedim. Ayrıca evren sonsuz değildir dediniz bunu neye göre söylediniz acaba? Teşekkürler

Metin Sozer 5 yıl

Metin Sozer, şu anda kabul edilen görüşe göre, evren big-bang ile minicik bir nüveden genişleyerek oluştu. Hala da genişliyor. Yani sınırları var. Bir görüşe göre hep genişleyecek, bir görüşe göre de bir süre sonra genişlemesi durarak, tersine yeniden ilk durumuna doğru büzülmeye başlayacak. Evrenin sınırsız olmadığı, bilimin şimdiki düzeyde olmadığı 16.yüzyılda bile felsefi olarak Olbers Paradoksu ile ortaya konmuş. Denmiş ki, "evren sonsuz olsaydı, sonsuz sayıda yıldız olurdu, gökyüzü yıldız dolar ve hiç karanlık aralık olmazdı. Demek ki evren sonsuz değil"

Murat Özhancı 5 yıl

Murat Özhancı teşekkürler.

Metin Sozer 5 yıl