Kargoların "geldik bulamadık" yalanı için ne yapabilirim?

Selamlar
Kargoların "geldik bulamadık" yalanını neredeyse hepimiz yaşıyoruz. Bu konu hakkında hukuki yollara başvuran varsa beni aydınlatabilir mi?
Durum şu, kitapyurdu'ndan geçen hafta bir alışveriş yaptım ve kargo cumartesi 11'de şubeye ulaştı. Pazartesi tüm gün evde olup pencerenin önünde kök salmama rağmen sokaktan firmaya ait bir araç geçmedi ve akşamında "adresinizde bulunamadığınızdan şubeye getirildi. Şubeden teslim alabilirsiniz." Seklinde bir mesaj geldi. Subeyi aradim "isaretlenmis kargolar tekrar dagitima cikmaz" dedi. Kargonun da kitapyurdu'nun da musteri hizmetleriyle defalarca görüştüm. Hep ayni sey "aciliyetini belirttik ivedilikle cozum olusturulmasini sağlayacağız." Yalan tabi. https://Sikayetvar.com/'a da yazdim. Kargo aradi yine ayni seyi soyledi vs. Hep yalan dolan yani. Simdi ben bu durumda hukuki olarak ne yapmalıyım? Tuketici hakları mahkemesine basvursam sonuc alır mıyım? Daha once deneyen oldu mu? Yoksa bosuna ugraştığımla mı kalırım? Avukat vs. Gerekli midir?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Kitapyurdu artık mng ile çalışıyor. Hangi firma olduğu farketmez ama şunu söyleyeyim, bir kargo firmasının daimi müşterisi olursanız mutlaka kargonuz belirtilen süre içinde kapınıza getriliyor. N11’den mi sipariş verdiniz, mng’yi seçin. Hepsiburada’dan mı alışveriş yaptınız mng’yi seçin. Üstelik aynı çalışanlar teslimata çıktığı için isimden artık size aşina oluyorlar. İnanın bu işe yarıyor. Konunun farklı boyutu da kargo çalışanlarının asgari ücretle ve ağır şartlarda çalıştıklarıdır. Bir komşumuzun eşi isim vermeyeceğim bir kargo firmasında istanbul - ankara arası teslimat aracında çalıştı. Her gün ankaraya gidip, gönderileri toplama merkezine bırakıp istanbul’a dönüyordu. Haftanın 6 günü hergün istanbul - ankara git gel yapıyordu. 14 saati yolda geçiyordu. Günde 18 saat çalıştığı oluyordu adamın. Aldığı ücret de 2500 lira. Yeni ayrıldı işten. Bu yüzden bu firmalar çalışacak adam bulamıyor. Haliyle dağıtım yapacak eleman da olmuyor.

C

Valla kusura bakmayın iyi sartlarda calismiyor olabilirler ama benim anneme de 10 yıldır gunde 12 saatten asagi calistigini gormedim, asgari ucretten bir kurus da fazla vermiyorlar. Iki cocuk okuttu tek başına, bir gün olsun "isini yapmiyor" da denmedi arkasindan. Kisilik meselesi. Sartlari iyilestirilmeli mi elbette evet. Ama begenmiyorsa isi birakma hakkina sahip. Begenmedigi halde devam ediyorsa kendi sıkıntısının ceremesini baskasina cektiremez. Babasinin hayrina orada degil. Iyi kotu yaptigi isin karsiliginda bir para aliyor. Eger yapmayacaksa orada olmasinin bir anlami yok. Havaya para sacmakla ayni sey, çıkışının verilmesi icin de elimden geleni yapacagim. Memnun degilse memnun olacagi baska bir is bulabilir.

Semiha Şerefli 6 yıl

Semiha Şerefli hanım sorun “nasıl çalıştıklarında” değil. Firmanın 10 kişiye yaptıracağı işi 3 kişiye yaptırmasında.

Cihan Kamaci 6 yıl

Valla umrumda degil açıkçası. Onlar da hakkını arasınlar yanlarında duralım ama onlar hakkını arayacak cesareti bulamiyorlarsa benim hakkimi gasp edemezler. Yine söylüyorum iyi ya da kotu bir para karsiliginda calisiyorlar sartlarini begenmiyorsa ve daha iyisi varsa oraya gitsinler ama yok ben kalmak zorundayimsa olay isini duzgun yapsin. Insanları magdur etmenin aciklamasi yok. Onlar yuzunden giremediğim dersleri bana anlatacaklar mi? Hayir. Sinav haftami rezil ettikleri sinavdan dusuk alinca duzeltebilecekler mi? Hayir. Ders calisacagim kitabim vardi icinde anlatabilecekler mi? Hayir. Cunku iq seviyesi -12467 o yuzden sartlariyla ilgilenmiyorum

Semiha Şerefli 6 yıl