Kediler için mama önerisi

Merhaba ben fotoğraftaki miniği sahiplendim. Vücudunda mantar varmış ve tedaviye başladık ama hangi mamayı kullanacağıma karar veremedim. Temizmama sipariş etmiştim veteriner hiç önermediğini söyledi, proplan al dedi ama proplan için de iyi yorum yok. Önerdiğiniz güvendiğiniz mama tavsiyelerinizi alabilir miyiz?

com-lmuc8i9nmuyw2l4hhivm.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Ufaklık için çok sevindirici bir haber olmuş. Mantar için mutlaka bir veteriner hekim görsün. Üniversite de bir kedi evimiz vardı. Orada hocalarla etkin bir şekilde çalıştık. Önlemini almazsan yayılır, sana da bulaşabilir. Çeşitli mantar ilaçları var. Yalnız mantar ilacı kullanırken mantar kurumadan önce yayılıyor biraz endişe etme bunun için. Tabi veterinerler daha iyisini bilir. Ben de bir kedi sahibiyim ve bütçeni sarsmayacaksa acana ve proplan öneririm. Ben henüz acanaya geçemedim ama. Okulda çok fazla kedi olduğu için onlara temizmamadan sipariş veriyorduk. İştahla yiyorlardı ama sağlığı olumsuz etkiliyor mu bilmiyorum. Ben biyoloji ve genetik okudum. Çok iyi ekoloji bilen bir hayvansever hocamın önerisi ise şu şekildeydi. Hazır mamalar en iyisi de olsa fabrikasyon ürün. Seri imal ediliyor ve raf ömrü uzun olsun diye koruyucu maddelerle destekleniyor. Yanısıra lezzetli olsun diye de çeşitli aromalar ile takviye ediliyorlar. Bir tarif verdi onu hazırlayıp veriyorum ben de mama ile birlikte. Dengeli gidiyorum.

G

Veteriner dün mantar aşısı yaptı bir de sprey verdi, 2 hafta sonra ikinci mantar aşısına gidilcek. Tarifi verirsen çok sevinirim

Sude Tali 3 yıl

Harika. Yaklaşık yarım kilogram Ciğeri küçük kesip bir kaba alıyorsun. Sonra bir iki tane havuç ve kırmızı tatlı biberi rende/rondo yaparak çok küçük hale getiriyorsun (bu önemli). Bunları ciğerle birlikte haşlıyorsun. Çok çok hafif yaklaşık yarım/bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsin. Pişmeye yakın üzerine bir buçuk su bardağı bu nesfitin yulaf ezmesini koyuyorsun. İyice harç olsun pişirirken iyice karıştır. O havuç ve biberler küçük ve ciğere yapışsın ki yerken ayıklayamasın. Soğuyunca buzdolabı poşetlene öğün öğün ayırıp buz dolabına koy. Bitirdikçe verirsin. En başta keyif almıyor ama sonra yiyorlar. Senin sıpa daha yavru alışması kolay olur. Ciğerden vitamin ve protein, biber ve havuçtan mineral ve vitamin, yulaf ezmesinden de karbonhidrat ihtiyacını karşılıyor. Yeri gelir ciğer yerine tavuk, et koyarsın istersen. En başta ciğerle verirsen alışması daha kolay olur.

Güven Dörtyama 3 yıl