Kemalizm diye bir şey var mı?

Kemalizm diye bir şey yoktur o halkların kardeşliği ve komünizm safsatasını sol ve marjinal guruplarda insanların beynine daha çabuk nüfuz edebilsin diye konulmuş bir isimdir.

Eğer illa Atatürk gibi düşüneceksen önce Atatürk gibi Türk milliyetçisi ve Türkçü olacaksın bizim Atatürk'e bağlılığımız ordularımıza ve Türk milletine öncelik önderlik etmesindendir.

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

Kalmadı ki... Sağolsun atatürk batının bütün kültürünü türk milletine dayatarak eksen kaymasına sebep oldu. Bugün türk milleti batı ile aynı kültürü yaşıyorsa bu durum cumhuriyet zamanı amaçlanan düşünceye ulaşıldı demektir

A

Neler Mesela?

M Selcuk Satu 5 yıl

Kötü mü oldu? Araplar gibi mi yaşamayı mı tercih ederdin?

Ufuk Yırtıcı 5 yıl

Kardeş söylediklerin o kadar saçma ki... Bir yorumda saçma olduğu ispatlanacak şeyler söylüyorsun.

Haydar Alakbarova 5 yıl

Hangisinden başlayayayım; Almanların ticaret kanunundan mı? İtalya'nın ceza kanunundan mı? Yoksa isviçre'nin medeni kanunundan mı? Fransızların laikliğinde mi? Batının harfinden mi? Yine batının milad-i takvimininden mi? Yoksa şapkasından mı? Hangisinden başlamamı istersin?

Ahmet Savsa 5 yıl

Batı hukuku ilk defa tanzimat fermanı ile girmiştir.. Mecelle'yi araştırman lazım.. Şu an Dünya'da Araplar dahil herkes aslında miladi takvim kullanıyor.. Oralarda çalıştığım için biliyorum... Fes Türk şapkası değildir.. 2.ci Mahmut döneminde girmiştir. Aslında Yunan giysisidir.. Sarık kullanmak zor olduğu için padişah değiştirmiştir.. Bunun için de Tarih okumanız gerekiyor.. Atatürk fesi değiştirmiştir çünkü islami inanışlara uygun değil diye kullanılan asker fesleri güneşe karşı korumadığı gibi, nişan almayı da zorlaştırmıştır. Enver Paşa bile siperlik koyamamıştır. Çünkü bazı sin alimlaei siperli şapkanın İslam'a uygun olmadığını iddia etmiştir.. Aslında bu değişiklikler Arabistan'da ki savaşlardan sonra tüm komuta heyetinin aklında vardi.. Önce tarih okuyacaksın.. Batı'dan hukuku ilk kima ldı diiye..

M Selcuk Satu 5 yıl

Ahmet Savsa sen olsan Ne yapardın? Şeriat devam, Halife devam, kula kulluk devam? Bunlar mı senin alternatiflerin. Atatürk'ün yaptığı herşey Türk'e ve Türkiye'ye uygundur, eğer sana uymayan bir şey varsa kendi Türklüğünü sorgulamakta ile başlayabilirsin.

Birol BerilMina 5 yıl