Kemik erimesine ne iyi gelir?

SELAM grup ARKADAŞLARI. KEMİK ERİMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN NE GİBİ ÖNLEMLER ALMALIYIZ. AETI KEMİK ERİMESİNE NE İYİ GELİR. TAVSİYELERİNİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ ARZ EDERİM. TECRÜBE EDİNİLMİŞ BİŞE VARSA DAHA İYİ OLUR......

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Brokoli kürü uygulayın. Saraçoglunun sayfasindan bakın.

E

NANE YOĞURT KARIŞIMI TÜKETİN

H

Hamsi kilçuğu.
Şaka değil gerçek

E

VitaminD, K2,Magnezyum

C

ve kalSiyumlu godalar

Zeliha Gümüşburun 6 yıl

keçi peyniri tüketin kemik yoğunluğunuzu artıracak 1 veya 2 ay sonra da normal bir kemik yoğunluğuna ulaşırsınız biraz da yürüyüş yapın

S

Günlük en az 1 kase yoğurt ve haşlanmış yumurta....

Y

Dereotu marul susam ve en etkili köy yumurtasıın kabuklarını yıka iki üç dak sirkeli suda beklet fırında kurut. Robottan geçir toz haline getir. Yemeklere birer kaşık kendi tabağına ekle tüket. Kemik ölçümü yaptır göreceksin nasıl değiştini

A

Önce zarar veren gıdaları kesin ekmek unlu şekerli glutenli gıdalar asitli içecekler ve fazla kafein özellikle üçü birarada nescafe ve sütü kesin bol yeşil gıdaları semizotu brokoli marul biber elma keçiboynuzu erik kuşburnu ve kavrulmamış kuruyemiş badem fındık antep fıstığı hurma ev yoğurduna nane karıştırıp tüketin yürüyüş egzersiz yüzme plates gibi ne yapabilirseniz kemik ve kasları güçlendirin

H

K2 NEDEN ÖNEMLİ?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun köşesinden.

Yaşlanmaya bağlı kemik yoğunluğu azalması ya da eklemlerde kireçlenmenin artması öncelikle kalsiyum dengesinin bozulması ile ilgili bir süreç.

Tam da bu noktada pek bilinmeyen ama değeri son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen bir vitamin olan K2 vitamini devreye giriyor.

K2 fazla kalsiyumu damarlarımızdan uzak tutmaya yarıyor.
K2’nin en önemli kaynakları kırmızı et, tavuk eti, yumurta ve süt. Bu vitamin kalsiyumu engelleyen özel bir proteini (matrix G1a protein) harekete geçiren bir anahtar.

Eğer yeteri kadar K2 vitamininiz varsa bu protein aktifleşip dokularda kalsiyum birikmesini engelliyor.

Ne yazık ki K2 vitamini gıdalarımızda yeteri kadar yok, çoğu yetişkin ihtiyacını karşılayamıyor.

İşte bu nedenle son yıllarda osteoporoz ve kireçlenme ile mücadelede K2 vitamini popüler bir destek haline geldi. K2 (menakinon) hem osteoporoz tedavisini destekliyor, hem de kalsiyumun damar duvarında birikmesine engel oluyor.

Kalsiyum hapları eskiye oranla daha yaygın kullanılıyor. Fakat “kalsiyum desteklerinin oluşturabileceği sağlık riskleri” konusunda artık bazı kuşkular var. Biz doktorların da bu konuda yeterli özeni gösterdiğimizi, eczacılarımızın gerekli uyarıları yapmadıklarını belirtelim. Kısacası konu mühim!

Kalsiyum hapları eskiye oranla daha yaygın kullanılıyor. özellikle menopoz öncesi ve sonrasında hanımlar, kemik erimesi (osteoporoz) sorunu ile mücadele edebilmek adına kalsiyum haplarına yöneliyor.

Bunu yaparken de “kulaktan dolma” bilgilerle hareket edip “yuttukları hapın içinde ne var?” ve “hangi kalsiyum tozunu, ne miktarda içeriyor?” gibi sorulara yanıt aramayı dikkate almıyorlar.

Biz doktorların da bu konuda yeterli özeni gösterdiğimizi, eczacılarımızın gerekli uyarıları yapmadıklarını belirtelim. Kısacası konu mühim!

Önemli bir nokta da şu: Son zamanlarda “kalsiyum desteklerinin oluşturabileceği sağlık riskleri” konusunda bazı kuşkular var.

Bazı araştırmaların sonuçlarına bakılırsa kalsiyum desteği almak, özellikle dozu abartıldığında damar sertliğini hızlandırıp kalp krizi riskini yükseltebiliyor.

Peki bu durumda “osteoporoz tehdidi” olanlar ne yapacaklar? Lütfen “magnezyum ve K2” kutusunu ve “K2 neden önemli?” notunu dikkatle okuyunuz ve kararı ondan sonra veriniz...

ÇÖZÜM

MAGNEZYUM VE K2 ŞART

Bence doğrusu şu: Kalsiyum desteği alanların kullandıkları ürünün içeriğine, içindeki bileşenlere ve miktarlara dikkat etmeleri lazım. Kalsiyumu destek olarak yutan herkesin aynı zamanda uygun miktarda magnezyum ve K2 vitamini de alması gerekiyor.

Magnezyum vücudumuzdaki kalsiyum kanallarının doğal kilidi. Yeterli olmadığında hücrelerin içindeki kalsiyum miktarı artıyor, dokularda kalsiyum tuzları birikmeye başlıyor, “sertleşme” ve/veya “kireçlenme” başlayabiliyor. Damarların duvarındaki hücrelerde kalsiyum birikimi damarları kalınlaştırıp daraltan, “aterosklerotik” plaklara neden olabiliyor. Bu durum en başta kalp ve beyin olmak üzere organların beslenmesini bozuyor.

Magnezyum, kalsiyuma oranla beslenmeyle daha zor dengelenen bir mineral ve bu nedenle kalsiyum desteklerinin magnezyum içeriğini dikkatle gözden geçirmekte fayda var.
Kısacası burada da “bilinçli kullanıcı” olmak ve “bilgili bir tüketici gibi davranmak”, kalsiyum desteklerinden istifade ederken de doktorlarla işbirliği yapmak lazım.

Netice şu: Kalsiyum desteği alırken “vücudumuza yeteri kadar magnezyum ve K2 vitamini de giriyor mu?” sorusuna yanıt vermeden kalsiyum hapı yutmayın ve yuttuğunuz hapların içindeki miktarlara ve kalsiyum tuzunun yapısına dikkat edin. Önünüze konan her kalsiyum hapını “kemiklerime şifa olsun!” deyip yutmayın. Yoksa damarlarınız hapı yutabilir, aman dikkat!

C


Kırklı yaşları geçen kadınlarda nedense iflah olmaz bir kalsiyum aşkı başlıyor! 40-60 yaş aralığındaki her iki kadından biri, 60 yaşı geçenlerinse neredeyse tamamı kalsiyum desteği kullanıyor. Neden olarak da son yıllarda ciddi bir korku haline gelen “kemik erimesi” (!) probleminden korunmak ya da bu sorunu tedavi etmek gösteriliyor. Ayrıca birçok kadın bu hapları gereksiz yere yutuyor. Çoğu kadın “D vitamini fakiri” olduklarının ve özellikle D vitamini noksanlığını tamamlamaları gerektiğinin farkında bile değil. Oysa D vitamininiz yoksa kalsiyum haplarının faydası olmuyor ve her üç kadından ikisinde “D vitamini eksikliği” var!
Bu kısım benden.
Hele D vitamini ve kalsiyum takviyesi alanlar muhakkak K2 ve Magnezyum almalı, yoksa kalsiyum kanınız da sadece seyahat edip, bir kısmı Damarlarınızı tıkayıp, bir kısmı da böbreklerimize taş olarak yerleşip, çoğuda bağırsaklarda emilmeden seyahati tuvalet de sonlandırıyor.

C

Her gün ip atlayin mutlaka

T

Geçmiș olsun rabbim șifalar versin inșeallah. Çizgi Ötesi bitkisel gıda takviyeleri 'nin ürünlerini tavsiye ederim.

K

Her akşam bir kase yoğurt içine iki yemek kaşığı dereotu katıp yiyin, erimeyi geri getirmiyor fakat daha fazla olmasını engelliyor, geçmiş olsun..

H