Kızılay kayıtlarında ilik nakli yapmaya müsait kişiyi nasıl bulurum?

Merhaba arkadaşlar benim babam lösemi ve dünyada sadece 1 kişinin iliği uyuyor. Bu kişide Türk ve kim olduğu Kızılay'da gizli ve bu kişi ilik vermeyi kabul etmiyor ben bu kişiyi nasıl bulurum ??

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
77
77 CEVAP

Ilik nakli icin oncelikli olarak kisinin doner olmayi istemesi gerekiyor. Kizilaya ozellikle bu konu hakkinda basvuru yapmaniz lazim. Tek kisi degil de doner olmak icin numune veren kisiler arasinda ki tek kisi o odur. Oncelikle bunu duzeltelim. Bir hemsire olarak sunu soyleyebilirim ki ne yazik ki bu bilgiye ulasmanin tek yolu kizilayda calusan ve o sisteme erisebilen birine rusvet vermen. Onun disinda bu bilgiye ulasamazsin. Hatta kisi diner olmayi istese ve kimliginin gizli tutulmasini istese yine bu kusiye ulasamazsin. Saglik hukuku bunu kati bir sekilde yasaklamis durumda. Ha kisiye ulastin bir sekilde ve maddi degek vererek ikna ettin. Dr bundan suphe duydugu anda nakil yine yapilamaz. Uzgunum dostum lakin tek yolu kizilaya baski yapip kisinin daha cok bilinclendirmesini saglamak ve kisiye sadeve kizilay araciligi ile ulasabilmek.

C

Böyle bir ulaşma yolunun ihtimali bile çok kişinin geri adım atmasına sebep olacaktır ayrıca ne etik ne de yasal.

Begüm Haysev 4 yıl

Zaten asil soylemek istedigim sey bu. Kisiyi zorlayamazsiniz ve bu bilgiye ulasamazsiniz. Bu bilgilerin sakli tutulmasinin sebepleri var.

Can Gapgarra 4 yıl

Zorliycam diye birşey söylemedim

Burak Rahimov 4 yıl

Sizin için değildi zaten bu durum Siz ailenizin durumunu açıklayıp güzellikle konuşacaktınız belki ama her zaman böyle olmuyor. Tehditler, aileyi zorlamalar, bağışa ikna etmek için aileye zarar vermeye kalkışmalar... Ülke toplumsal bir cinnet geçiriyor, bir manyağa ne zaman denk gelinir bilinmez. O yüzden, bu bilginin gizli kalması her zaman için daha iyidir.

Begüm Haysev 4 yıl