Krediyle alınan ev boşanınca kimde kalır? üstüme kayıtlı mülk olursa ondan kocam hak talep edebilir mi?

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim eşimden boşanmak istiyorum evden ayrıldı şu an oturduğumuz evi krediyle aldık henüz daha 6 yıl kredi borcu var 5 yaşında çocuğumla birlikte kalıyoruz onun bu olaydan etkilenmemesi için ben evden ayrılmak istemiyorum şu an çünkü farkında değil aslında farkında ama babam yokken biz daha huzurluyuz diyor yaşadığı ortam da değişmezse psikolojik açıdan daha az etkilenir diye düşünüyorum bununla ilgili ne yapabilirim anlaşmalı boşanalım dedi eşim anlaşmalı boşanırsak ne olur ne gibi haklarım olur yaşadığımız evden ayrılmak zorunda olurmuyuz tamam oturun dedi ama borçları çok fazla borcundan dolayı icra olur yada satmaya kalkabilir mi birde babam dan kalan iyi bir miras var tapuları henüz üzerime almadım alırsam benim üzerim deki mallardan hak iddia edebilir mi aydınlatırsanız çok teşekkür ederim

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Aile mahkemesine başvurarak, oturduğunuz eve aile konutu şerhi düşürün böylece evden çıkmak zorunda kalmazsınız. Evin borcu ödenmezse banka icra ile satış yaptırabilir. Eşiniz normal yoldan evin satışını yapamaz. Siz aile konutu şerhi düşürürseniz eşiniz hiçbir şekilde satamaz. Evlilik süresi boyunca edinilen mallar ortaktır. Tapuları üzerinize almadıysanız davaya söz konusu olmaz.

Kişisel tavsiyem; eğer boşanmaya kesin karar verildiyse en kısa sürede imkanınız varsa evden çıkın, mehir hakkınız neyse eşinizden isteyin ve çocuğunuz sizde kalacaksa iştirak nafakası isteyin. Kendiniz için nafaka istememeniz onurlu bir davranış olur.

V

Onurlu derken

Serife Tanriseven 6 yıl

Ayrıldığınız birinin size bakmasını beklemek, çalışmadığınız bir işten maaş almaya benzer. Boşanma sonrası ayrılan eşler bu nafaka yüzünden çok ciddi sorunlar yaşıyorlar ve hatta bazı kontrolsüz erkekler eski eşlerini öldürmeye kadar gidecek hareketlerde bulunuyorlar. Kaldı ki irtibatınızın kalmadığı br insanla hiçbir şekilde bağınızın kalmaması lazım ki bundan sonraki hayatınıza yeni bir pencere açabilsiniz. Aksi halde geçmiş yakanızı bırakmayacak. AMacım kesinlikle hakaret veya rencide etmek değil.

Vedat Çukurkent 6 yıl

Vedat bey Allah aşkına desenize ben nafaka ödüyorum ama napayım benim eski karım onursuz. Onurlu davranışı bir erkek olarak sizden bekleyen tüm anneler ve kadınlar adına size buradan koca bir yuhhhh diyorum. Onur muş bakın bakalım onur dediğiniz şeye neler giriyor

Serife Tanriseven 6 yıl

Ben nafaka odemiyorum. Yuhunuzu iade ediyorum. İnsaAllah medeni bir boşanma süreci yaşar ve boşananlarin %90inin yaşadıklarını yaşamazsınız.

Vedat Çukurkent 6 yıl

Soruya cevap arayan ben değilim... Bir yuh daha size

Serife Tanriseven 6 yıl

Gereksiz polemiğe giriyorsunuz. Konuya öyle cevaplar yazıyorsunuz ki, konuyu tekelinize alma gayretiniz böyle yanilmalara sebep oluyor. Yuhlarinizin hepsi sizin olsun. Lütfen konuya katkısı olacak bir şeyiniz yoksa konu sahibini bunaltmayin.

Vedat Çukurkent 6 yıl

Tabi onurlu insanım ben. Şahsa saygımdan sizinle muhatap olmayacağım söz...

Serife Tanriseven 6 yıl

Aferin size, nihayet.

Vedat Çukurkent 6 yıl

Vedat Çukurkent şansınızı fazla zorlamayın bence tavsiyemdir

Serife Tanriseven 6 yıl