Kuran’a göre Kuran ayet midir, Allah’tan bir işaret midir, delil midir?

KURAN’A a GÖRE KURAN ALLAH’TAN BİR İŞARET MİDİR, DELİL MİDİR, MUCİZE MİDİR?

Kuran’a göre Kuran ayet midir, Allah’tan bir işaret midir, delil midir?

Kuran’daki bazı metinlere bakınca aslında Kuran’ın ayet olmadığı çıkıyor ortaya. Müslüman çeviriciler büyük bir kurnazlıkla ayet kelimesini mucizeye çevirmişler.

Kuran meallerine bakarsanız ayet kelimesinin geçtiği yerlere parantez içinde “mucize” ibaresini koymuşlar.. Oysa mucize başka bir kelime...

Neden mi böyle yapmışlar?

Buyrun.

Mucize…. Arapçası معجزة, okunuşu muejiza… Ayet kelimesi ile alakası yok yani…

Ayeti delil diye çeviren de var. Ayet o zamanın toplumunda "Allah’tan gelen metinler” olarak algılanıyor. Bu durum itibariyle yani “Allah’tan gelmesi sebebiyle” “delil” sayılıyor zaten...

Şimdi Kuran’daki bu metinlerde ayet kelimesini gördüğümüz yerlere parantez içinde “mucize”yi eklemeden, onun yerine delil kelimesini iliştirerek okuyalım.

Ayetin Arapça tam anlamı delil, veri veya işaret demek.

Ankebut Suresi -50.Dediler ki: “Ona Rabbinden ayetler indirilseydi ya!” De ki: “ayetler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim.

Enam Suresi -37. Dediler ki: “Ona Rabbinden bir ayet indirilseydi ya!” De ki: “Kuşkusuz, Allah bir ayet indirmeye Kaadir’dir. Fakat çokları bilmiyorlar.”

Öncekilerin Allah’tan geldiğini iddia ediyorsan, ona benzer metinler isterler senden, konu bu. Öncekilerin Allah’tan gelmediğini diğerleri biliyordu çünkü. Hem Tevrat hem de İncil o dinlerin azizleri tarafından yazılmıştı. (10 Emir hariç)

Enbiya Suresi- 5. Şöyle de dediler: “Saçma sapan rüyalar bunlar! Belki de uydurduğu bir yalandır. Belki de bir şairdiro. Hadi bir ayet getirsin bize, öncekilere gönderildiği gibi…”

ŞUARA SURESİ-154 “Sen ancak bir beşersin. Eğer doğru söyleyenlerden isen, haydi bize bir ayet getir.”

İSRA SURESİ- 59 AYET” Bizi ayet göndermekten alıkoyan, ancak, öncekilerin onları yalanlamış olmalarıdır”

ENAM-35. Eğer onların yüz çevirmeleri sana ağır geldiyse; bir delik açıp yerin dibine inerek, yahut bir merdiven kurup göğe çıkarak onlara bir ayet getirmeye gücün yetiyorsa durma, yap!

Bak bu metin çok dikkat çekici:

En’am Suresi-109. Tüm yeminleriyle Allah’a yemin ettiler ki, eğer kendilerine bir ayet gelirse ona mutlaka inanacaklar. Söyle onlara: “ayetler ancak Allah’ın katındadır.” ayet geldiğinde bile iman etmeyeceklerini anlamıyor musunuz?

Şimdi anladın mı neden ayet kelimesini gördükleri yerde parantez içinde mucize kelimesini eklediklerini?

Kuran’ın kendisine göre delil yok, herhangi bir veri yok, kanıt yok, işaret yok.

Ayeti mucize diye çevirirseniz Enam 109’dan şu anlam çıkar: “Mucizeler ancak Allah katındadır” Bu önermeye göre hadis külliyatındaki tüm mucizeler kurana ters bir durum...

1- Miraç
2- Ayın yarılması (bunun bir deyim olduğunu daha önce açıklamıştık)
3- susuz kalındığı zaman, parmakları arasından su akması... Vs vs diğerlerini sizler araştırın, hadislerde onlarcası var...

Halifeler ve İslam krallığı döneminde bu külliyatı yazanlar, ayet ve mucize farkını bilmiyorlar mıydı?

Madem Kuran “Mucizeler Allah katındadır” yazıyor, o halde hadisleri yazanlar Muhammedin parmaklarından su aktığını nasıl yazdılar? Kuranla yönetilen topraklarda kurana muhalefetten kelleleri uçmaz mıydı?

Demek ki “ayet” başka şey “mucize” başka...

yukarıda belirttiğim gibi ayet “Allah’tan gelen metin” olması sebebiyle delil diye düşünülüyor dönemin muhatapları tarafından....

Ama Kuran ısrarla “ayetler Allah katındadır” diyor...

Kurana göre ayetler yani deliller Allah katında ise o halde adil yargılama nasıl olacak?

“19 mucizesi” diye kıvrananlara da bir sözüm var... Eğer ayet kelimesini siz de ısrarla “mucize” diye çeviriyorsanız, Kuran’a muhalefet etmiş oluyorsunuz... Çünkü o halde Kurana göre “mucizeler Allah katındadır” ve size ulaşmış olması Kuran’a ters bir durum...

Yok eğer 19’ u ısrarla mucize diye sunacaksanız ve tamam ayet i delil olarak çevirecekseniz, elinizdeki metinler delil değil Kuran’a göre, ayet veya işaret değiller, neyle neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz o zaman? O halde reddettiğiniz hadis yazarlarından ne farkınız kalıyor?

Aynı soruyu “Muhammed’in tek mucizesi Kuran’dır” diyenlere de soruyorum.

Kuran ısrarla “ayetler ancak Allah katındadır” vurgusunu yapıyorken yani deliller, işaretler Allah katındadır diyorken elinizdeki metnin Allah’tan olduğunu neye dayanarak iddia ediyorsunuz?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Bu arada Kurandan şifreler çıkarmaya çalışan ''bak işte bu ayet de şuna kanıt'' vs vs iddialarında ısrarcı olan arkadaşlarla bu düşünceleri paylaşmadığımı da ayrıca belirtmek isterim. Kuran bir astroloji fizik biyoloji kitabı değildir. Nostradamus un Kehanetleri kitabı da değildir. mesaj bellidir. Kuranın ''mübin'' oluşu da ''müteşabih ayetlerin ne anlama geldiğinin bilgisinin Allah katında'' oluşu da tamamıyla Kuranın kendisinin kendi cümlelerinin ''NE ANLATMAYA ÇALIŞTIĞINA MUKTEDİR OLUŞU'' ile alakalı tanımlamalardır. Bu tanımlamaların altında harfelere rakamlara dayalı ya da bir takım insanların sonradan edindikleri bilgilere dayalı kehanetvari işaretlerine dayalı mucizeler aramak kesinlikle ve kesinlikle Kuranın oluşturmak istediği insan modelinin yapacağı davranışlar değildir. Zaten bu safsataları ortaya atan arkadaşların da olaylar yaşanmadan önce bak bu ayet şunu anlatıyor şu tarihte ileride şu olacak şeklinde bir iddiları olmadığı olamayacağı hepimizce malumdur. Bilim sürekli bir değişim içindedir. Mevcut bilgilerimizle bir ayeti bak işte şunu anlatıyormuş şeklinde bir mucizeye konu yapmak yarın bu bilgiler değiştiğinde ya da geliştiğinde aynı ayeti çöpe atmak anlamına gelir. Dolayısıyla bu girişimler hüsranla sonuçlanmak zorundadır. Ayetlerin Allah katında olmasından kasıt bence Allahın bu ayetleri yani işaretleri yarattığı canlıların yapısına dünyanın yapısına evrenin yapısına koymuş olmasından ve tamamıyla gözlemlenebilir işaretler olmasından ibarettir. Yani bir takım kimselerin şahsına algısına özel konulmuş hiç bir işaret ya da onlar tarafından halka anlatılması açıklanması istenen mucizeler sırlar yoktur. Aklını kullanabilen herkes bu ayetleri işaretleri gözlemleyebilir. Zaten varoluşun bizatihi kendisi bir mucize değil midir? Bir insanın vücudundaki yaklaşık
100 BİN KM yi bulan damar örgüsü ve bunlarla hücrelerin ihityacı olan besinlerin taşınması mucize değil midir? Başka bir mucizeye ayete işarete gerek var mıdır? Bu sistemi kuran yöneten her ne ise her kim ise Allah olmak ancak ona yakışır diye düşünüyorum...

M

Soru: Müteşebbih ayetlerin anlamları Allah katında ise, kuranda ne işi var? Yani neden insanların anlamayacağı, ayetler kurana yerleştirilmiş?

Zeki Eryürük 6 yıl

Hocam Allah katında olan bir şey yok dediğin gibi anlamıcaksak bize niye göndersin kafamız bulansın diye mi Allah katında dan kasıt Kuranın içinde cevabının olmasıdır. Kimseye hiçbirşeye ihtiyaç duymadan akıllı başlı okuyanın kendi kendine orada anlamadığını Kuranın başka bir bölümünde bulacağı anlamındadır. Şahsi yorumumdur ben bu anlama işini temiz bir kalple yapana Allahın bir şekilde anlaşılması adına destek çıkması olarak görüyorum. Şüpheyle açık arayana ya da Müslüman dahi olsa niyeti bozuk olana da bu mana nın görünmediğini düşünüyorum.

Mert Aygan 6 yıl