Kuranda yıldızlar ile ilgili ayetlerde tam olarak ne anlatılmak isteniyor

Kuranda yıldızlardan bahsederken küçük ve farklı işlevlerden mi bahsediyor yoksa bana mı öyle geliyor.

Mülk 5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Bu ayeti incelediğim zaman şöyle yorumlar oldu cinler gökten gayb gaberlerini dinleyince onlara ateş topu olarak gönderiliyor bu açıklama çok saçma geldi var mı başka açıklaması.

El infitar 2. Yıldızlar döküldüğü zaman

Burada da kıyametten bahsederken yıldızların üzerimize dönüleceğini mi söylüyor? Yıldız denilen cisimler o kadar büyükse nasıl üzerimize dökülecek?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Saçma geldi deme de idrak edemedim de doğru bir yorumsa haaşa allaha saçma dersin

D

Kuranı bizim için göndermedi mi yani insan olarak algılamayacaksak nasıl doğrusunu test edeceğiz?

Ferat Ergezen 6 yıl

Ben ordaki saçma kelimesini kastettim allah kelamı na bu kelime kullanılmaz bunun yanı sıra bazı âyetleri idrak edemeyebiliriz bu normal

Dinçer Sığın 6 yıl

Sorun bu zaten saçma ise allahın kelamı olamaz.

Ferat Ergezen 6 yıl

Hayır ayet veriyor

Dinçer Sığın 6 yıl

Ferat kuran tabiki insanlar için gönderildi ama insana akılda verlidi sen üzerine iyi düşünmeyip ne anlatılmaya çalışıldığı üzerine kafa yormayıp bunu Ayeti gönderene mâl edemezsin. Kuran arapça indirilmiş önce o dilde tam karşılığını bilmen gerek, dilden dile çevirilerde bazen o dilde tam karşılığı olmayan kelimelere denk gelinebiliyor bir kaç farklı kaynaktan bakman gerek. Ve sadece o da yetmez hayata dair konuya dair bilgi birikiminle aslında orada ne anlatılmak istediğini anlamaya çalılacaksın yani manaya bakman gerek TDK nın o kelimeye verdiği anlamla yola çıkıp bu kelime uymuyor saçma deyip üstünü çizemezsin roman kitabı okumuyorsun. Senin bu dediğin birşeyleri beğenmeyen çocuğun salakça bahane üretmesi gibi bişey. Yani yazdıklarını yazmak için akıla ihtiyaç yok seviye 0

Burak Blue 6 yıl