Kuranda yıldızlar ile ilgili ayetlerde tam olarak ne anlatılmak isteniyor

Kuranda yıldızlardan bahsederken küçük ve farklı işlevlerden mi bahsediyor yoksa bana mı öyle geliyor.

Mülk 5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.

Bu ayeti incelediğim zaman şöyle yorumlar oldu cinler gökten gayb gaberlerini dinleyince onlara ateş topu olarak gönderiliyor bu açıklama çok saçma geldi var mı başka açıklaması.

El infitar 2. Yıldızlar döküldüğü zaman

Burada da kıyametten bahsederken yıldızların üzerimize dönüleceğini mi söylüyor? Yıldız denilen cisimler o kadar büyükse nasıl üzerimize dökülecek?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

.Ve andolsun ki Biz, en yakın göğü kandillerle süsledik ve onları, kâhinlere palavra malzemesi [meteorların yeryüzüne düşmesiyle, insanların uzaydaki varlıkları tanımalarıyla şeytanların; kâhinlerin, falcıların sahtekârlıklarının ortaya çıkmasına malzeme] yaptık. Ve onlar için alevli ateş azabını hazırladık. Mülk 5

M

com-5h76nbnlm9mackgiyr0s.jpg

Ferat Ergezen 6 yıl

Oradaki şeytan kelimesi falcıları ve kahinleri ifade eder seytan bir varlık ismi değil allahtan uzaklasan demektir falcı ve kahinler yıldızlaeı kullanıp geleceği bildiğini söyleyerek Allahın sözlerini inkar ettiği için şeytanlasmışlardır

Mithat Togay 6 yıl

Iblis allahı red ettiği için şeytan olmuştur yani onun emirlerine uymamıştır

Mithat Togay 6 yıl

Çok fazla yormuşsunuz gibi oldu

Ferat Ergezen 6 yıl

hayır meselesinin özü kurandaki kavramların iyi bilinmemesi ve kavramların anlamlarının üzerinde iyi düşünülmemesi.. Yoksa kavramlar hurafe ve hayal gücüyle yorumlanmaya çok müsait ne diye Allah bizi boş işlerle hayallerle ugrastırsın?

Mithat Togay 6 yıl