Kurandaki ayetlere dair eleştiriler

TEFSİRİ VAR AMA GEÇERLİ BİR AÇIKLAMASI YOK!
Nur 58: Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunanlar (köleleriniz) ve sizden henüz bulûğ çağına ermemiş olanlar, günde üç defa; sabah namazından önce, öğleyin elbiselerinizi çıkardığınız vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza girecekleri zaman) sizden izin istesinler. Bu üç vakit sizin soyunup dökündüğünüz vakitlerdir. Bu vakitlerin dışında (izinsiz girme konusunda) ne size, ne onlara bir günah vardır. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. Allah, âyetlerini size işte böylece açıklar. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Nur 59: Çocuklarınız erginlik çağına geldiklerinde, kendilerinden öncekilerin izin istedikleri gibi izin istesinler. İşte Allah âyetlerini size böyle açıklar. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

AYETLERE DAİR ELEŞTİRİ
1) Her buluğ çağına ermemiş çocuk izin isteyecek, ancak her buluğ çağına ermemiş çocuk izin isteyebilecek mi, tabi ki hayır?
2) İzin istemeden giren her buluğ çağına girmemiş çocuğa ne günah var, cezası nedir bu günahların?
3) Buluğ çağı ve sonraki yaşlarda olan çocuklar için Allah, "kendilerinden öncekilerin izin istedikleri gibi izin istesinler" dediğine göre, kast edilen kimlerdir; kendinden öncekiler izin istemiyordu ki, onlar gibi izin istesinler hükmü getiriliyor?
4) "Bu üç vaktin dışında (izinsiz girme konusunda) ne size, ne onlara bir günah vardır." dediğine göre bu vakitlerin dışında kalan zamanlarda günah işlemeye davet mi ediyor Allah!
5) Belli ki, Allah "erginlik çağına gelenleri" unutmuş 58. ayette, 59. ayette düzeltebilmiş mi, hayır, hatasını düzeltememiş.
6) Kuran bütün akrabaları sayar kimi ayetlerde, bildiğiniz gibi. Peki bu ayetlerde neden yok, aynı evde yaşayan yalnızca köleler, çocuklar, kadın ve kocası mı; aynı evde yaşayan akrabalar konusuna neden açıklık getirmemiş ayetler; bu bir eksiklik mi?
7) Ayetlerde üç vakitten söz ediliyor, söz ettiği üç vakit mi; yatsı namazından sabah namazına kadar bir vakit, öğleyin ikinci vakit; hani nerede üçüncü vakit?
8) "Çocuklarınız erginlik çağına geldiklerinde, kendilerinden öncekilerin izin istedikleri gibi izin istesinler." dediğine göre, kendinden öncekiler burada büyükler oluyor olabilir, büyüklerin izin alıp girmeleri söz konusu olmadığı için, bu ergenlik çağına girenler kimi örnek alacaklar, bunlar izin almadan girebilirler mi?
9) "Bu üç vakit sizin soyunup dökündüğünüz vakitlerdir." dediğine göre, bu üç vakit dışında insanlar evde hiç soyunmayacak mı, sevişmeyecek mi?
10) Bu ayetleri daha anlaşılır yazmak, daha kısaltmak mümkün mü; yoksa bu ayetlerin içinde daha derin, bizim anlamadığımız bilgiler mi mevcut?
11) "Allah ayetlerini size böyle açıklar" dediğine göre, neden birincide açıklayamamış da ikinci ayeti yazdırmış?
12) Ergenlik çağına girenlerin izinsiz girmesi konusunda iki tarafa da günah var mı yok mu, ayetlerde belirtiliyor mu?
13) Ergenlik çağına giren çocukların bu iki vakitte izinsiz girmelerine bir engel var mı ayetlerde?
14) Bu ayetler köleliği kutsuyor mu?
15) Ana-baba çocukların odasında zırt pırt girme hakkına sahip mi bu üç(iki) vakit dışında?
16) Bir yaşındaki bir çocuğun odasına izin alıp giren bir anne baba olabilir mi?
17) Bu üç(iki) vaktin dışında Araplar hiç sevişmiyor mu idi, odalarında soyunup dökünmüyorlar mı idi?
18) Allah iki ayet halinde yazmış, neden bir ayet halinde yazmamış?
19) İzin alarak odaya girildiği taktirde, odada çıplak da olsa insanlar bu durumda günah var mı yok mu?
20) Bu ayetlere bakıp müslümanlar sevişme saatlerini belirleyebilir mi; bunun dışında sevişmek günah mı; bu üç(iki) vakit sizin soyunup dökündüğünüz vakitlerdir diyor?
21) Öncekilere izin isteyin dememiş ki, ergen çocuklara da sizde kendinizden öncekiler gibi izin isteyin diyebiliyor; Allah yanlış düşünmemiş mi?
22) Evde çocukların misafirleri izinsiz girebilirler mi?
23) Arapların soyunup dökündüğü vakitler, tüm dünya için geçerli mi; din evrensel mi, yerel mi?
24) İzin alarak girmesi gerekenler sayıldığına göre, izin almadan girebilecekler de sayılmış olmuyor mu?
25) Efendi, kölelerinin odasına izin alıp mı girer, yoksa izin almadan mı; hangi vakitler de girer, hangi vakitler de giremez; üç(iki) vakit dışında izin almadan girerse günah var mıdır, yok mudur?
26) Modern batı ailelerinde her vakit izin alınarak girilirken, neden İslam dininde iki vakit dışı izin almadan girilebileceği belirtiliyor?
27) Bir ailede kişiler kendi odalarına çekildiğinde yalnız kalmak ister kimi zaman, izin alınmadan girilebileceği zamanların olması ne kadar güzel bir kural, günah sadece soyunup dökünme ve cinsellikle mi ilgili olması gerekiyor; yalnız kalma ve özel zaman haklarına müdahale günah kapsamında olamaz mı?
28) Ergenliğe gelmemiş çocuğa üç(iki) vaktin dışında odalara girilmesinde bir engel yok; evrensel olan bu dinde bu vakitlerde soyunuk olanların odasında girdiklerinde günah olaması bir çelişki değil mi?
29) Çocuklar ve köleler dışında başka birileri izinli ya da izinsiz girebilir mi, giremez mi?
30) Kendilerinden öncekiler derken Arap kültüründeki bir izin alarak içeri girme geleneğinden söz ediliyor ise, neden ayetlerde yalnızca köleler ve çocukları saymış?
31) İzinsiz girmeyi engellemek için kapı iç sürgüsü var iken, Allah'ın aklına neden kapıyı içten sürgülemek gelmemiş?
32) İslamda çok eşlilik var ise, diğer eşlerin izinsiz girmesinde bir sakınca yok mu?
33) Genelde ayetler olan, yaşanan bir olay üzerine iniyor; Muhammed veya bir başkası nasıl bir şey yaşamış ki bu ayetler inmiş, bir izinsiz giriş, bir çıplak görünme hali mi var?
34) Bu üç vakit namaz vakitlerini işaret ediyor ise, neden beş vakit namaz var?
35) Köle ve cariyelerin soyunup dökünme vakitleri ne zaman, efendisi izin isteyecek mi?
36) Çocukların soyunup dökünme vakitleri ne zaman, ana babalar veya köleler izin isteyecek mi?
37) Çocuklar kendi kendilerine mi banyo yasın demektedir bu ayetler?
Yoruldum!

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
95
95 CEVAP

Farklı bakış açım elbette var ama soruları sordum, yanıtlamasını siz Müslüman kişilere bırakıyorum.

A