Kurban için harcanan parayla neler yapılabilir?

Farklı Bir Bakış Açısı...!!!

BU bayramda da 850 bini büyükbaş, 2.7 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 550 bin baş hayvan kesileceğini, halkın bu kurbanlıklar için 7.5 milyar liranın üzerinde para ödenecek.

Bu para ile ARAKAN satın alınır.
Bu para ile AFRİKA su problemi büyük ölçüde çözülür.
Bu para ile Evsizlere YÜZBİN ev yapılır.
Bu para ile ortalama 750 adet fabrika kurulur.
Bu para ile 50 bin işsiz iş sahibi olur.
Bu para ile ortalama 200 bin insan geçimini sağlar
Bu para ile yapılacakları saymakla bitiremeyiz.
Evet bir yıl kurban eti yenmese neler neler yapılır. Ama bunun için ümmetin kurban takıntısını kurban etmesi lazım.

Kurban takıntımı kurban etmem gerekiyor olabilir

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
84
84 CEVAP

Mevzuyu din boyutunda düşünmesek bile haksız olduğunuzu şöyle izah edeyim. Bu ülkede kaç milyon insan hayvan yetiştiriciliği yaparak ailesine ve ülkeye yarar sağlıyor kısaca siz bu hayvanları almayın bunun parası ile yardım yapın dediğinizde kaç milyon insanı aç bırakmış oldugunuzu farketmediniz sanırım. Sizin yapalım dediğiniz yardım ile bir yerden doldurup biryerden boşaltmış olursunuz biraz mantıklı olsanız böyle bir fikir atarken ülkedeki hayvancılıktan geçinen milyonları düşünüp kendinizden utanır aç doyurmaya çalışırken aç bırakmayı göze almazdınız.

R

Remziye hanım ben denizcilikle uğraşıyorum dünyanın en büyük hayvan gemisini adı MV NADA imo no 9005429 202 metre 12 katlı (eski adı MV zirin tuzlada adını bizzat biz değiştirdik cinde 2 yılda konteynerden life stock carrier e covert oldu) bu gemi bu yıl içinde sadece 4 defa İskenderuna/mersine 1 defa Tekirdağ'a getirdik suanda maltada tamirde sadece bu gemi her gelişinde yaklaşık 20 ile 25000 büyük baş canlı hayvan getiriyor Turkiye dunyadaki en buyuk canli hayvan ithalatcisi ülkelerinden biridir. Yukarıda yaptığınız yorumu cok vicdani olarak buluyorum ve bu sebeplede sizi asla yargilamiyorum ve yadirgamiyorum ama malesef işler ülkemizde sizin ve sizin gibi düşünen milyonların düşündüğünüz gibi vicdani olarak ilerlemiyor. Beni anladığınızı düşünüyorum ve daha fazla detaya girmek istemiyorum

Halim Doğu 6 yıl