Led ve hid ışığa maruz bırakarak ve gerekli su ve ilaçlama yapılacak bitki yetiştirilebilir mi?

bitkilerin büyümesi doğal ortamlar da 9-12 saat gibi bir güneş görerek sulama ve toprak ile sağlanıyor ve örnek ve düz bir hesaplama yaparsak örneğin bir domates 30 günde 12 saat güneş ışığıyla hasat edilecek olgunluğa gelidğini varsayalım, orta büyüklükteki yarı modern bir sera da 1,000 kg bir verim aldığımızı varsayalım. Led ışık ile veya hid ışıkla 24 saat boyunca ışığa maruz bırakarak sebzeyi 2 kat hızlı büyütürüz ve üretim tam 2 katına çıkar. Bu yöntem uygulanabilir mi yani doğal güneş ışığı yerine normal güneşe maruz kalmadan 24 saat boyunca led veya hid ışığa maruz bırakılarak gerekli su ve ilaçlanması yapılan bir bitki olağan bir biçimde herhangi bir zarar görmeden durmaksızın büyüyebilir mi ?

com-6yziq8miq6q5elt8g3k8.jpg
R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Olmaz. Kapitalist düzen izin vermez buna.

A

kapitalistler zaten bu şekilde üretim yapıyor misal sanfransisco mu neydi orada büyük bir çöl alan var buraya cam seralar kuruluyor bilmem kaçbin kilometre alana amerikanın bütün domatesv. B gıdaları üretiliyor ve 300 milyon insanı doyuruyorlar ve bu arazi tamamen çöl kurak işlevsiz arazi

Recep Basaga 6 yıl

zamanla bu led ışık teknolojisi ni kullanarak bu seralarını 2-3-4 kat ile daha büyük üretim yapabilirler

Recep Basaga 6 yıl

Amerika icin elbette olur. Ama sen bunu dunyaya pazarlarsan olmaz. Mesela bizim dusunduyumuzu coktan dusunenler olmus. Yapanlar kendileri icin yapar ve o teknolojiyi baskalarina vermezler. Mesela sen evinin bir kosesinde, arka bahcesinde kendi aileni gecindirmek icin bir sistem kura bilirsin. Ama bunu ilerletip komsularina da bunu ogretirsen iste sorunlar asamali olarak ordan baslar. Duzen boyle kurulmus. Piramit gibi.

Azad Sarın 6 yıl

Azad Sarın kılıfına uyucaksın ve sende sömüreceksin

Recep Basaga 6 yıl

Recep Basaga aslında hayır. Tutalım ki, senin böyle bir sistemin var. Ve sen milyonlarla insanın bakkaldan parayla aldığı bir şeyi sen kendin üretiyorsun. Şimdi o insanlardan bir adım öndesin. İşte bu seni sistemin dışına taşır. Ve sen bi grup açarsın aşamalı şekilde izah edersin sistemi. Ve bi bakarsın polisler kapıda.) Neymiş, senin üretim sistemini öğrenen biri domates yerine uyuşturucu üretmiş... Vah, nasıl oldu demeden atdılar seni içeri. Üstelikde bunu kapitalist düzenin yaptığının farkınada varmadan.

Azad Sarın 6 yıl

Azad Sarın o zaman sisteme ayak uydurup gerekli yerlere gerekli parayı yedireceğiz

Recep Basaga 6 yıl

Recep Basaga evet aslında bende yeni evde böyle bir sistem kurmayı düşünüyorum. Ama bende biraz farklı. Mesela ben yalnızca domates filan üretimi yok. Mesela tavuk=et ve yumurta, 3 çeşit ürün 1 ci tabakada alt tabakadaysa patatesler... Bundan ziyade bu kurdugum sistemin cevresinde derinliyi 1.5 metre genişliyi 1-2 metre arası kanal olacak. Bide havuz 12 m2... Bu su dolu havuzlar ve bitişik kanal sisteminde balikda üretilecek. Böylece ben markete yalnızca sigara falan almaya giderim.))

Azad Sarın 6 yıl