Matrix benzeri bir simülasyonda yaşıyor olabilir miyiz?

Fiziksel olarak var olduğumuzu düşündüğümüz bu evrende aslında sadece yapay zeka olarak var olabilirmiyiz? Yani çevremizde gelişen tüm olayları aslında biz kurguluyor olabilirmiyiz? Hisler vs. Buna dahil. Bir nevi matrix yaşamımız olabilir mi?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Biz, varız ve varlığımızda su götürmez bir gerçektir. Fiziksel olarakta, zihinsel olarakta varız (Duyularımız ile algılayabildiğimiz her şey [buna duygu ve düşüncede dahil] birer maddedir, enerjidir.) Fizikötesi yani 'maddesel olmayan' ontolojik varlığımızı iddia etmek bilimdışı bir safsatadır.

Y

bilim bu konularda çalışmalar yapıyor ama bildiğim kadarıyla

Sonay Seko 5 yıl

bu durumda bilim bilim dışı iddialarla ilgileniyor! Sanırım bu, safsatanın tanımına daha çok uyuyor!

Göksel Baykuş 5 yıl

bilim de bilim dışı iddia yoktur. Araştırılır, gerçekliği araştırılır. Öyle olsa şu an hala dünya düz sanmaya devam ederdik.

Sonay Seko 5 yıl

Bilim hangi konularda çalışmalar yapıyormuş? Maddesel olmayan varlıklar ile mi ilgileniyor? Son zamanlarda sahte bilim diye bir şey çıktı tıpkı alternatif tıp gibi duydunuz mu? yukarıda bahsettiğim, fizikötesi konular Metafizik'in konusudur. Metafizik'te bilim değildir, felsefenin bir dalıdır.

Yunus Temircan 5 yıl

cosmos beyond belgeselini ya da morgan freemanın belgesellerini ya da beyinin işleyişi hakkındaki belgeselleri izlersen bunlardan bahsediyorlar. Sanırım sana yeterli olur. Bilim demek araştırmak soru sormak sorgulamak demek. Hiçbir şeye körü körüne inanmamalı insan

Sonay Seko 5 yıl

13 bolumden olusan cozmos belgeseli cok iyi..

Abdulkadir Bedirhanoglu 5 yıl

Morgan in seslendirdigi belgesellerde iyi..

Abdulkadir Bedirhanoglu 5 yıl

sanırım fikirler değil kişiler karşı karşıya geldi

Göksel Baykuş 5 yıl

Cosmos belgesellerinin tamamını izledim Carl Sagan'ın çektiği eski bölümleride izledim. Carl Sagan'ın öğrencisi olan Neil De Grasse Tyson'un çektiği yeni bölümleride izledim aynı şekilde çok sevdiğim bir yardımcı aktör olan Morgan Freeman'ın oynadığı bir çok belgeselli de izledim ama hiç birinde bilimdışı bir konudan bahsedildiğini ya da bahsedildiği halde savunulduğunu görmedim.

Yunus Temircan 5 yıl

https://www.fizikist.com/simulasyon-argumani/

Göksel Baykuş 5 yıl

COSMOS beyOND belgeselini dedim ben. Kozmozun ötesine yani. Youtube'da var izleyebilirsin. Cosmos'a göre daha ağır bir dili var. Yukarda da bir yorumda bahsetmiştim zaten simülasyon nasıl olabilir diye. Çok katı bakıyorsunuz bilime inanan bi insana göre

Sonay Seko 5 yıl

Bir yerlerden bir şeyler okuyup; çıkıp burda daha hiçbir bilimsel niteliği dahi olmayan, bir felsefecinin simülasyon iddiasını bilimsel bir tezmiş gibi ortaya atıp durmayın.

Yunus Temircan 5 yıl

Tamam yunus bey kusura bakmayın. En iyisini siz bilirsiniz. Bizim ne haddimize herhangi bi şeyde görüşümüzü belirtmek, yorumlamak.

Sonay Seko 5 yıl

Yunus Temircan başlığından da anlaşıldığı gibi henüz bir argüman zaten içeriğinde de fizikçi değil ilk olarak bir felsefeci tarafından öne sürüldüğü de yazıyor. Tersi yönde bi iddia yok. Ancak kimi bilim insanlarının bu alanda ilgendiği de ortda. Bir arkadaşımız bir soru sormuş biz de fikrimizi söylüyoruz. Bu yönde bilimsel bir iddiamız da yok. Hayır neden celallendiniz anlayamadım. Bir yerlerden bişeyler okuyup diye başlayan bir cümle maalesef nezaket sınırları dışında.

Göksel Baykuş 5 yıl

Burası bilimsel bir platform ve bende savunduğunuz iddianın bilimsellikten tamamen uzak bir safsatadan ibaret olduğunu belirttim ama siz buna karşılık olarak iddianızı bilimsel temellere dayandırıp destekleyici açıklamalar yapmak yerine lakayt tavrınızı sürdürdünüz yorumlar ortada.

Yunus Temircan 5 yıl

yanlış anlamanıza sebep olacak cümleler kurmuşum. Kusura bakmayınız bunu düşünmem gerekirdi. Doğru anlaşılma doğru dili gerektirir. Hoşçakalın

Göksel Baykuş 5 yıl

Çok doğru tespit. Duygular dahil her şey madde temellidir. Yaklaşık 14 milyar yıl önce şekillenen fiziksel yasalar benim buraya yazıyor olmamı sağlayan da dahil olmak üzere tüm maddesel döngüyü başlattı.

Beycan Asut 5 yıl

Manipulation yona ne kadar açık insanoğlu? Eğer herşey illusion ise bir de illusionist olması gerekir. Aslında inceden işlenen konu da bu. Öyle ise, ayrımsız bütün inançlarda illusionist kim açıklanmıştır. Dini kitaplara yönelin size daha yararlı olur.

Ataman Zey 5 yıl

illüzyon?/simulasyon? İllüzyon illüzyonisti mi gerektirir?

Göksel Baykuş 5 yıl