Meme veya saç yoksa günah da yok diyebilir miyiz?

com-dhw29rm91t51juzifjcx.jpg
Meme veya saç yoksa günah da yok diyebilir miyiz?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Geçen şöyle bir konuyu tartışmaya açmışlar.
"Kuranda ebeveyne yönelik iyi davranmayla ilgili ayet var. Peki anne ve babasını tercih etme söz konusu olduğunda hangisi olacağına dair Kurandan deliller var mı veya nelerdir"

Nasıl işeyeceğini, sevişeceğini din adamlarına soran veya bu konuda Kurana müracat edelim diyen kafadır bu.
Allah demese anne-babana kötü mü davranacaktın. Kuran her dönem ve milletin bütün sorunlarını açık seçik şekilde çözmüş mü ?

Amaca kimse yoğunlaşamıyor. Amaç akıl ve vicdandan onay alıyor ama çözüme taklitçi, nakilci ve taabbüdi kafayla yaklaştığında o şartlardaki çözüm başka şartlarda çözüm değil sorun teşkil ediyor.

"Neden yapmalıyız" sorusuna "Kalellahu teala" veya "Ve kalennebiyyu sallallahu aleyhi ve sellem" diyen kafa yapısı taabbüdi bir kafadır.
Allah o şarttaki Araba buyurmuş bu çözümü. Biz bugün farklı şartlarda olan insanlar olarak o çözümü bize buyurmuş diye kabul ettiğimizde İslam dini evrenselleşemiyor. Sorun neymiş ve o şartlarda sunulan buyruğun amacı neymiş, bunu ıskalıyoruz.

Bu kafaya sahip bir insanın gelişmesini beklemeyin. İnsan aklının ve vicdanının dumura uğramasıdır bu.

Son olarak tesettür konusunda şartlara göre iffetini korumak ve karşı cinsi cinsel açıdan tahrik etmeme amacı doğrultusunda her çeşit kıyafetle çözüm sağlanabilir. Bugün Afganistanda Talibanın hakim olduğu bölgelerde çarşaf giymek, hatta eldivenli, yüzü gözü de tülle kapatacak şekilde farzdır. Mazallah birileri elinden tahrik olup sizleri taciz edebilir.

N