Monarşi de mi yoksa demokrasi de mi mahkemeler daha bağımsızdır?

İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör yine tartışılacak açıklamalara imza attı. Demokrasiye sempatim yok diyerek monarşiyi savunan Şengör, "Sen yüksek mahkemenin atamasını politikacıya yaptırırsan, o yüksek mahkeme istediğin kadar bağımsız değildir. Monarşi bağımsızdır, tamamen bağımsızdır" dedi.

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
83
83 CEVAP

Küçümsediğiniz komünist partide Adamın teki böyle konuşsa direk kovarlar. Bu kadar yancılık, bu kadar biat bir Akpde olur bir de Atatürkçülerde zaten. Hayret ediyorum

C

Kovarlar çünkü orada farklı fikirlere en ufak bir tahammül yok.

Levent Gnsln 6 yıl

Herkes aynı fikirde, aynı söylemde olacak. Tıpkı AKP gibi.

Levent Gnsln 6 yıl

monarşi savunusu yapmak bizim için fikir özgürlüğü kapsamına girmiyor, özgürlüğün düşmanlarına fikir özgürlüğü hakkı tanımıyoruz. Bu arada monarşi konusunda Akp ile aynı fikirde olan sizlersiniz.

Cemal Babataş 6 yıl

Ben daha fikrimi belirtmedim, bu 1. Fİkir özgürlüğü nedir anlamamışsınız bile, bu 2. Tipik dogmatik biatçı yurdum solu.

Levent Gnsln 6 yıl

Hayır siz anlamamışsınız. Jean Paul Sartre'ın da dediği gibi özgürlük düşmanlarına fikir özgürlüğü tanınmaz

Cemal Babataş 6 yıl

Kendinizden başka herkesi özgürlük düşmanı ilan edince muhtemelen Sartre bile bazı konularda özgürlük düşmanı kalacaktır.

Levent Gnsln 6 yıl

Yargılamak, ad takmak, düşman ilan etmek, özgürlüğe hakkı olmadığını iddia etmek, suçlamak... Tıpkı Tayyip.

Levent Gnsln 6 yıl

he tıpkı tayyip hee. Başlığa bak işte tayyip orada bırakın sağa sola çekmeyi

Cemal Babataş 6 yıl

Öz eleştiriden ölümüne kaçmak...

Levent Gnsln 6 yıl

Söylenen argümana cevap vermek yerine "sağa sola çekmek, ileri geri konuşmak" gibi tabirlerle fikri değersizleştirmeye çalışmak...

Levent Gnsln 6 yıl

Ülkenin solcusu da diktatör kafalı

Levent Gnsln 6 yıl

Monarşi övgüsü yapan insanların diktatör eleştirisine hakkı yoktur. Alın size tayyip en iyi monark o işte

Cemal Babataş 6 yıl

Diktatör eleştirisi mi yapmış? Bir röportajda monarklar arasındaki rekabetin başarılı üniversitelerin ortaya çıkmasını nasıl sağladığını anlatmış. Röportajın tamamı da yok haberde, bir kısmı var. Anlattığı şeye verecek cevabınız yoksa konuşmanızın manası yok.

Levent Gnsln 6 yıl

Tayyip monark değildir. Bir kere soylu değildir. Lümpendir. Sizin sevdiğiniz proleteryadır. Yaptığı şey de yapmak istediğiniz proleterya diktatörlüğüdür aslında. Neden beğenmiyorsunuz anlamış değilim. Her şeyi devletleştirdi halbuki.

Levent Gnsln 6 yıl

Öff iyice cılkını çıkarttın tamam be sizin bu yancılığınızla uğraşılmaz. Tamam hiç tartışmayalım. Adam açık açık demokrasiye sempatim yok diyor, monarşide daha iyi gelişiyoruz diyor. Yarın birgün Akpliler bu söylemleri sahiplenip çarpıtacak bunu bile bile savunuyorsunuz ya benim gözümde akpliden hiç farkınız yok

Cemal Babataş 6 yıl

Savunmuyorum. Objektif bir şekilde okuyorum sadece.

Levent Gnsln 6 yıl

Ya bırak işte başkası dese bunları topa tutacaktınız sırf sizin Adamınız diye savunuyorsunuz. daha da bunu tartışmam çok açık net görülüyor bari akpliler gibi açık olun biz reisimizin arkasındayız deyib

Cemal Babataş 6 yıl

Sizin reisiniz de Celal Şengör işte bilim insanı kılıklı yobazlarsınız

Cemal Babataş 6 yıl

Açıkçası Celal Şengör'ün herhangi bir konudaki fikrini yanlışlayabilmek için ciddi bir bilgi birikimi gerekir, çünkü Adam sana yanlışlaman gereken 3-4 sağlam argüman verir, kalırsın. Verecek cevap bulamazsın. O yüzden onunla tartışmak göt ister. O yüzden anca gelip kimseye mantıklı bir cevap vermek zorunda olmayacağın burada tartışırsın. Nitekim kimse de karşısına çıkıp sen ne dedin, niye dedin demiyor, bulduğu yerde saldırıyor. Böyle bir kültürde demeç vermesi bile hata.

Levent Gnsln 6 yıl

Diyorum ya işte Celal Şengör "Cumhuriyet ananızın örekesi " dese inanacaksınız. Neden? Çünkü Adamın şöyle kariyeri var böyle kariyeri var... İşte bu kadar sınırlı kapasiteli insanlarsınız. Böyle sağcı böyle gerici ve ilkel kafalarınız. Dünyaca ünlü insanlar asla böyle bir üstünlük kompleki içine girmezler. Bugün dünyanın en ünlü filozofları, bilim insanları bile sıradan vatandaşlarla çatır çatır tartışıyor. Böyle kariyerinin arkasına saklanmıyor

Cemal Babataş 6 yıl

Söylediğimi anlamaktan da mı acizsin? Celal Şengörü yıllar önce Enver Aysever haricinde kimse programına çağırmıyor, tartışmıyor çünkü tartışabilecek karşısına koyabilecek Adamları yok. Enver de zaten kendi bildiğini okuyup he he deyip gitmişti.

Levent Gnsln 6 yıl

Adamın kariyeri yüzünden haklı dediğimi mi anladın üstteki mesajımdan? Paragraf sorusu şeklinde yazmayayım bir daha.

Levent Gnsln 6 yıl

Sen kiminle tartıştığını gördün ki böyle diyorsun? Sırf Adamın bilimsel kariyerine olan hayranlık sizinkisi... Bak bu Adam siyaset ve felsefe konusunda hiç de yanlışlanamayacak argümanları yok. Siz ona sorgusuz sualsiz taptığınız için eleştiri süzgecinden geçirmiyorsunuz

Cemal Babataş 6 yıl

Benim sorgusuz sualsiz taptığım kanaatine nereden vardın?

Levent Gnsln 6 yıl

Çünkü Adamın mantıksız argümanlarını savunuyorsunuz.

Cemal Babataş 6 yıl

Hangi argümanını hangi cümleyle savundum?

Levent Gnsln 6 yıl

"Bir röportajda monarklar arasındaki rekabetin başarılı üniversitelerin ortaya çıkmasını nasıl sağladığını anlatmış." Biliyorsun ki Adamın oradaki amacı monarşi demokrasiden daha iyi demek.

Cemal Babataş 6 yıl

Haklı olduğunu mu söyledim peki? Bir daha oku.

Levent Gnsln 6 yıl

Madem monarşi çok süper birşeydi de Avrupa neden 1000 yıla yakın karanlık çağ yaşadı, halk sefalet ve cehalet içindeydi

Cemal Babataş 6 yıl

Onu Celal Şengör'e soracaksın delikanlı! Ayrıca çok zayıf bir argüman, yanlışlanması için sana ortaçağ tarihini anlatması lazım.

Levent Gnsln 6 yıl

Birkaç kişi ile bu konu altında tartıştığım için başkalarının savunularını da sana mal etmiş olabilirim. Genel olan başlıkta yapılan buydu. Üzerine alınma o zaman, bunu yapanlara söylüyorum. Böyle bir kitle var sorgusuz sualsiz tapan

Cemal Babataş 6 yıl

Tamam ama sen de hayali düşmanlara saldırmadan tartışmayı öğren biraz. Kafanda bir fikir var ama onu savunmak için argüman ortaya koyman gerekir. Saçmalıyor ya da mantıksız demek yetmez.

Levent Gnsln 6 yıl

tamam sidik yarışına çevirmeyelim, anlatmak istediğim bu Adamın söylemlerinin zararlı olacağı idi... Koskoca Adamlarız ergenleşmenin anlamı yok.

Cemal Babataş 6 yıl

insan gibi herşeye cevap verdim sürekli sağa sola çekme eğilimine rağmen

Cemal Babataş 6 yıl