Mülkiyet hırsızlıktır demiş Pierre Joseph Proudhon öyle midir?

Mülkiyet hırsızlıktır demiş Pierre Joseph Proudhon. Sizce öyle midir? Düşünceleriniz nedir?

Din ve cinsellik saçmalığının tartışmalarından sıkıldığım doğrudur. Umarım kaliteli bireyler fikirlerini söyler.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Adam aslında tam bir sosyalist sistemi savunan bir insan. Kapitalist sisteme karşı olduğunu anlıyoruz. Bugün dünyaya baktığımızda aç gözlü doymayan bir sistem var. Afrikada açlıktan insanlar ölürken, diğer tarafta saraylarında şatafatlı hayat sürenleri anlatmak istemiş.

S

Hah ağzın bal yesin. Ben de böyle anlamak istedim ve böyle anladım ama konu 24 yıl bir fabrikada çalışıp zar zor ev alan bir işçi abimize kadar geldi. Helali hoş olsun iyi güzel olsun ama insanlar fazlasıyla alıyor her şeyden. Sanki bitecek gibi. Bunu anlayamıyorum ben de. Bu adam bu yüzden haklı olabilir diye düşünerek fikirlerinizi almak istedim.

Kubilay Beşikci 6 yıl

Bunu anlaya bilmek için iktisatçıyla ilgili biraz araştırma yapmak gerekiyor. Ben onun anlattığından bunu anladım. Sömürü düzenini rededen bir iktisatçı. Bence günümüze bakarsak haklı da çıkmış.

Serkan Baştepe 6 yıl

Devletçi kontrol edilebilir bir yapıyı savunuyor. Hatta Halk Bankası, nın kurulmasını istemiş. İnsanların kredisiz ev sahibi olabileceğini düşünmüş. Ama bu düşünce tutmamış o zamanlar. Aslında günümüzde tutmuş. Atatürk çiftçinin kalkınması için Zıraat Bankasını, halk için Halk Bankasını kurdurtmuş. Aslında iyi bir geleceği anlatmış bir iktisatçı.

Serkan Baştepe 6 yıl