Müslümanlıkta sadece kuran yeterli midir? hadisleri önemsemesek ne olur?

Ehli sünnet ve mufessirlerinin tevilleri açıklamaları yüzde yüz yanlış değildir. Kuran yeter diyenlerin çoğu freni patlamış kamyon gibi.
Ayetleri hamur yoğurur gibi yoğurup, kafasındaki dini Allah'a isnat ediyorlar.
Bu çok yanlış, Zümer 18. Ayete göre bir mümin sözlerin tümünü dinler, Allah'tan yardım diler ve amacı kimseyi değil Allah'ı hoşnut etmektir.
Muhlis kul olmanın tarifi Kuran'da detaylı bir şekilde açıklanmıştır.
Kuran yeter diyenler "atalarımızı bir din üzerinde bulduk biz de onların izleyiciyisiz" ayetinden yola çıkarak Atalar olan Şii ve sunnilere muhalif olmak veya ateistleri memnun etmek için akıl almaz tahrifatlara başvuruyor.
Onlara uyarım "ataları akledememis olsalar da mı" ayetini hatırlatarak, aklettikleri konuları inkar etmemelerini tavsiye ediyorum. Selametle

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Reşad Halife adlı kafirin çelişkilerini yalanlarına sahte mucizelerini bu yazımızda deşifre ediyoruz;
Reşad Halifenin Biyografisi;
Reşad Halife (19 Kasım 1935 – 31 Ocak 1990) Kur'an'da 19 Mucizesi olarak bilinen ve İslâm Dünyası'nda tartışmalara yola açan "matematiksel sistemi" 1974 yılında keşfeden bilim ve reformist din adamı. 1935 yılında Mısır'da doğdu. ABD'de biyokimya dalında doktora yaptı. Bir süre Birleşmiş Milletler'de bilim danışmanı olarak çalıştı. Uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış iki düzine makalesi bulunmaktadır.
1974 yılında Kur'an'da 19 sayısı ve katları üzerine kurulu bir matematiksel sistemin mevcut olduğunu ve 9:128-129 ayetlerinin bu matematiksel sistemi bozduğunu iddia ederek bu ayetlerin Allah'a ait olmadığını öne sürdü ve bu ayetleri içermeyen Kur'an nüshasını çevirisi ile beraber 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımladı. Allah'ın 3:81, 33:7, 46:9-11 ve 72:26-28 ayetlerinde haber verilen elçisi olduğunu iddia etmesi ile İslâm Dünyası'nın tüm tepkilerini üzerine çekti. Reşad Halife, hadis ve sünnetin "şeytanî öğretiler" olduğunu, hadislerin Peygamber adına uydurulmuş, kitleleri dinden ve Allah'dan uzaklaştıran palavralar olduğunu, sadece Kur'an'nın dînî kaynak alınması gerektiğini savundu.
19 Mart 1989 yılında toplanan ve aralarında Şeyh Abdülaziz Bin Baz ile Yusuf Kardâvî'nin de bulunduğu 38 kişilik "Dünya İslâm Fıkıh Konseyi" tarafından Salman Rüşdi ile birlikte ölüme mahkûm edildi. Kendisi hakkındaki ölüm fetvası ve tehditlerine rağmen her gün sabah gün doğmadan önce Tucson Camisi'ne gitmeyi rutin haline getiren Halife, bu davranışnın bedelini hayatı ile ödedi. Camiye saklanan iki kişininin saldırısına uğrayan Halife, yirminin üzerinde yerinden bıçaklanarak 31 Ocak 1990 tarihinde öldürüldü. Cinayetin El-Kaide örgütünde "The Manager" olarak bilinen ve ikiyüzün üzerinde kişinin öldüğü Amerika Birleşik Devletleri'nin Tanzanya ve Kenya elçiliklerinin bombalanması olayına karışan, 1998'da yakalanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Wadih el-Hage tarafından organize edildiği anlaşıldı. 19 yıl boyunca sürekli sahte isimler kullanan ve yer değiştiren diğer katili Glen Cusford Francis ise 2009 yılında Kanada'da yakalanarak Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edildi.
Aralarında Filipin İslâmî Araştırmalar Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Cesar Adib Majul (ö. 2003) ile Dr. Edip Yüksel'in de bulunduğu taraftar kitlesi, başta Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada olmak üzere Dünya'nın çeşitli ülkelerine yayılmıştır. Ülkemizde de se bu sapığın peşinden giden bahtsız ve nasipsizler mevcuttur

O