Namaz kılmayan öldürülmeli midir?

Namaz kılmayan öldürülmeli midir?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
79
79 CEVAP

Bütün alimler, namazın farz olduğunu inkâr eden kimsenin kâfir ve murted olduğu hususunda ittifak etmişlerdir.

"Allah'dan başka ilah olmadığına ve benim Allah'ın Peygamberi olduğuma şehadet eden bir müslüman kişinin kanı, ancak üç şeyden birini yapmasıyla helal olur:
-Cana kıyarak kısası hak etmek,
-Evlendikten sonra zina etmek,
-Ve dinden çıkıp (murted) cemaatı terk etmek."
(Buhârî, Kit. Diyat, bab. 6; Muslim, Kit. Kasame, bab. 25, 26, hn. 1676; Ebû Dâvûd, Kit. Hudud, bab. 1, hn. 4352; Tirmizi, Kit. Diyet, bab. 10, hn. 1402 (Hasen, sahih); Nesei, Kit. Tahrim, bab. 5, lın. 4021; İbn Mace, Kit. Hudud, bab. 1, hn. 2534; Darimi, Kit. Siyer, bab. 11; Müsned, İmam Ahmed, o 1, sh. 382, 428, 441, 469)

Hanefî'lere göre: (ed-Durru'l-Muhtâr, I, 326, Merakil-Felah, 60)
Tembellik sebebiyle namazım kılmayan kişi fasık olup, böyle bir kişi haps edilir ve namazı kılıp tevbe edinceye kadar vücudundan kan akacak şekilde dövülür. Ya tevbe edib namazını kılar yahut hapishanede ölür.

Hanefîler dışındaki diğer imamlara göre: (el-Kavânînu'l-Fıkkıyye, 42; Bidâyetu'l-Muctehid, I, 87; eş-Şerhu's-Sağîr, I, 238; Muğni'l-MuhtâcI, 327 vd.; el-Muhezzeb, I, 51; Keşşâful-Kınâ',I, 263; el-Muğni, II, 442)

Bir vakit de olsa, özürsüz olarak namazı terk eden kimse murted de olduğu gibi, üç gün tevbeye çağrılır, (Şafiîlerle Cumhura göre, tevbeye çağırmak burada menduplur. Fakat, murtedi tevbeye çağırmak vacibtir. Çünkü murtedligin cezası cehennem ateşinde ebedî olarak kalmaktır. Dolayısıyla murtedi önce cehennem ateşinden kurtarmak vacibtir. Fakat tembellikten ölürü namazı kılmamak böyle değildir. Böyle bir kimse kâfir olmaz.) tevbe etmezse öldürülür.

C

Güzel açıklama

Dinçer Sığın 6 yıl

Ben kilmiyorum senin namazini ne yapacan beni öldurecenmi, tövbede etmiyorum cunku cok sacma geliyor bana senin eglip kalkmalarin suursuzce allaha ulasma cabalarin ÖLDURCENMI??

Cem Turkarslan 6 yıl

Yok benim o yetkin de yok ilmim de yok ama dinin sıkıntıya giriyor tövbe de etmem demişsin sakat

Dinçer Sığın 6 yıl

Çok agresif gördüm seni

Dinçer Sığın 6 yıl

su yukaridaki hurafe hukmu sen begenecen, ben agresiflesmiycem , bari inandiginiz sacmaliklari adam gibi ögrenin, madem bu hukmu kabul ediyorsun ozaman yerine getirmekde buna inanan her keze farzdir. YAni beni öldurmekle mukellefsin sen. Sonra bana diyorlarki sen muslumanlar katledilirken niye uzulmuyorsun KILIM BILE KIPIRDAMIYOR, cunku siz kuranin anlattigi muslumanlar degilsiniz, neyin muslumanisiniz bilmiyorum ama sahitlik ederimki KURANLA alakaniz yok .

Cem Turkarslan 6 yıl

Hayır ben seni öldürmek le mükellef deilim ozaman katil olurum bu hükmün geçmesi için ilk başta şerri mahkeme olacak yargı islama göre olacak sen tövbe ye çağıracak sın bu tarihte pek tatbik edilmemiş bir ceza

Dinçer Sığın 6 yıl

iftira atıyorsun biz Müslümanız ve kuran bizim hayatımız ha süper müslüman deiliz kusurumuz çok ama iman ı mız Hamdolsun yerinde

Dinçer Sığın 6 yıl

Evet bi afganistana dönudugumuz zaman olur yani bunlar , mahkemeler kurulur m ceme sorulur kiliyonmu--KILMIYOM kiliyonmu---KILMIYOM kiliyonmu KILMIYOM Cem ÖLDURULUR niye namaz kilmadi diye tevbe etmedi diye . sende karsima gecer bakarsin artik beni nasil öldurduklerine Bu zihniyetin dunya uzerinde kalmamasi lazim BU zihniyetle butun dunyanin savasip bu dunyadan bu zihniyeti kaldirmasi lazim CUnku bu zihniyet TEHLIKELI

Cem Turkarslan 6 yıl

sordu kadı sana cem namazı nasıl kılıyorsun ne diyeceksin

Dinçer Sığın 6 yıl

Cem müslüman ı sev nefret etme din kardeşin oluyorum

Dinçer Sığın 6 yıl

anlamaiyormusunsenin kildigin namazi KILMIYORUM K_I_L_M_I_Y_O_R_:U_M allahin bana soracagi seyleri sormaniz abesken birde bu dunyada cezasini vermeye kalkiyorsunuz SIZ ALLAHMISINIZ Ben Insanlari severim ama insan olanini Ben Muminleri severim benimle dinde kardes olanini öyle her kendisine MUSLUMANIM diyen ne kesinlikle insan nede mumin, nesini sevecem ben onlarin

Cem Turkarslan 6 yıl

Ya ne diyem sana zorla kıl diyen yok insanlar arasında bukadar hiddetlenme cezayı mahkeme verir halk deil sen la ilahe illallah diyen i sev kaybı n olmaz

Dinçer Sığın 6 yıl

Veremez, cezanin verilecegi bir tane mahkeme vardir oda yaradanin mahkemesidir . Insanlar yaradanin mahkemesini dunyada kuramaz , ve Allahi anipta, namaz kilmiyor diye birisinin öldurulmesini kabul eden kimseyi ben sevmiyorum. BU KADARDA ACIK.

Cem Turkarslan 6 yıl