Nasıl erken kalkma alışkanlığı edinilir?

4-5 saatten fazla uyku bana göre gereksiz ve büyük zaman kaybı. Bu zaman kaybını önlemek için sabahları 4.45 gibi kalkmaya çalışıyorum fakat ya uyanamıyorum ya da uyku ağır geliyor kalkamıyorum. Bana erken kalkabilmem için önerebileceğiniz yöntemler var mı?

com-gkdu71nneofmn3scak15.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Sağlığından olursun diyenler;da vinci, newton, tesla... Neden olmadı? Hatta uzun yaşadılar diye biliyorum. Bence iyi beslenme+spor olursa hiç sorun olmaz.

Ö

bende birazdan onu yazıcaktım ağzımdan aldınız. Super insan uykusu ile uyku 2-2.5 saate düşürülüyormuş

Ensar Arıkdoğan 6 yıl

Daha bugun bir kitaba başladım. Sadece aptallar 8 saat uyur diye. Kitapta her bolumde bir unlunun(bilim adami vs) uyku duzenini anlatiyor (sadece 2 bolum okudum daha).Da vinci 4 saatte bir 30 dk uyurmuş. Newton ise cok fazla uykusu geldiginde eline bir demir alır oyle uyurmuş. Demir elimdem düştüğü zaman uyanirmis(yaklasik 15-30dk)

Ömer Kameroglu 6 yıl

Zaten senin bahsettigim super insan uykusu da da vincinin yaptigiymis. Pardon.

Ömer Kameroglu 6 yıl

Ömer Kameroglu aynen hatta churcil e gece kuşu diyorlar. Gündüzleri 4-5 saat uyuyup geceleri çalıştığı için. Hatta bir deney vardı bununla ilgili katılanları çoğu 14. güne kadar dayanamamış 14. günü geçenler ise bir ömür devam edecek bir alışkanlık yani super insan uykusunu kazanmış

Ensar Arıkdoğan 6 yıl

Ömer Kameroglu Kitabın ismi ne okuduğunuz.

Ensar Arıkdoğan 6 yıl

Ensar Arıkdoğan Sadece Aptallar 8 Saat Uyur-Erdal Demirkıran

Ömer Kameroglu 6 yıl

Ömer Kameroglu teşekkürler

Ensar Arıkdoğan 6 yıl

Tesla da paranoyaklık belirtlilerinin olduğunu duymuştum. Uykuyla alakası olması yüksek. Ayrıca spor yapıyorsan zaten kasların kendini yenileyebilmesi için 8 saat civarı bir uyku uyuman lazım. Ben kendimden biliyorum antrenmandan sonraki gün her yerin ağrı içinde olduğu için erken kalksanda verimli bir gün geçiremiyorsun. Kaslar antrenmanda yıkılır, uykuda yapılır gibi bir sözde var. Okuduğun kitapta Erdal Demirkıran bence abartmış. Kitabı bende okudum ancak insanı gaza getirmeyi amaç edinmiş bir kitap zaten adamın amacı da bu. Az uyumak iyidir ama abartısı da vücuda zararlıdır. Eğer az uyumak 8 saatlik uyumaktan daha yararlı olacaktıysa vücut kendine zararlı olan bir yolu neden tercih etmeye çalışırdı.(Fazla uyumayı savunmadım.)

Seyit Maksutlar 6 yıl