Nasıl erken kalkma alışkanlığı edinilir?

4-5 saatten fazla uyku bana göre gereksiz ve büyük zaman kaybı. Bu zaman kaybını önlemek için sabahları 4.45 gibi kalkmaya çalışıyorum fakat ya uyanamıyorum ya da uyku ağır geliyor kalkamıyorum. Bana erken kalkabilmem için önerebileceğiniz yöntemler var mı?

com-gkdu71nneofmn3scak15.jpg
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Ben 9 aylık sınav döneminde saat 2.00 ile 6.00 arası uyuyordum sadece. Uyandığımda gayet dinç oluyordum. Sağlığa zararı yok bence.

F

Ben de 10-02 arasi uyuyordum. Cok uyudugumdan cok daha dinç oluyordum. Tek sorun kalkmakti

Ömer Kameroglu 6 yıl

Bir süre sonra alışılıyor ya. Kahvaltı şart ama. Kahvaltı olmayınca motivasyon düşebilir.

Funda İzin 6 yıl

40 yaşında kalp problemleri baş gösterdiğinde bunu tekrar konuşalım.

Batuhan Serdan 6 yıl

Ben alışamadım. Alarmla uyanmak beni korkutarak uyandiriyordu. Onun için annem benim icin gece 2 ye kadar uyumayip beni sakince kaldırdıktan sonra uyuyordu. Eger annem uyandirmasa sabah 7ye madar uyuyordum

Ömer Kameroglu 6 yıl

Biyolojik saatinizle oynuyorsunuz bunun şakası yok.

Batuhan Serdan 6 yıl

Zaten kilolu olduğum için erken ölme olasılığım yüksek. Ben bir şey kaybetmiş olmuyorum Batuhan Serdan

Ömer Kameroglu 6 yıl

Kilolu olmanın nedeni o uyku düzenin velin olsaydım döve döve uyuturdum sizi minimum 7 saat arkadaşlar daha çok gençsiniz büyüme cagindasiniz ben bunun sorununu yaşadım siz yaşamayın.

Batuhan Serdan 6 yıl

Oturduğun bölgenin iklimi de etkiliyor uykuyu. Dedemler Trabzon'da yaşıyor. Saat 22.00'da uyuyup 3.00-4.00 arası uyanıyorlar.

Funda İzin 6 yıl

Dedenler trabzonun neresinde ben arpalida 1 hafta kaldım dağlık ilk çıktığımda burnum kanadı 5 saatten fazla uyuyamadım bunlar temiz havayla alakalı.

Batuhan Serdan 6 yıl

Funda İzin Bence o dedelerin bir özelliği. Sabah namazına filan kalkmaya alışmışlar. Beim dedemde en geç 4.30 da kalkar

Ömer Kameroglu 6 yıl

Arsin/Yanbolu. Biraz daha rakımı düşük. Orada insan daha dinç oluyor. Ben Sakarya'da oturuyorum. Sonbaharda falan bir uyku çöküyor insana burada.

Funda İzin 6 yıl

Mevsim ayrı bir konu oda yine kalıtsal biyolojik saatiyle alakalı insanlar yazları daha dinç kışları daha miskin olurlar.

Batuhan Serdan 6 yıl

Funda İzin Adana'da da sıcaktan yatılmıyor. Klima desen mayıştırıyor. Üniversiteye Sakaryaya gideceğim. Demek ki oralarda da uykum olacak

Ömer Kameroglu 6 yıl

bu sene aynı durumda bende kaldım ama ben gün içinde ders çalışırken örneğin üç saat etüt yapıyordum 30 dk arada kestiriyordum.

Ensar Arıkdoğan 6 yıl