Ne okuduğunu bilmeden namaz kılınca Allahla konuşmuş mu oluyoruz?

Sen diyorsin ki namaz kılmak Allah'a konuşmaktır. Düşün şimdi, bir kimse muhatabıyla konuşuyor ancak kendisi ne konuştuğunu anlamıyor. Bu nasıl bir şey? Yaptığı tek şey, anlamını bilmediği bu cümleleri bütün titizliğiyle ve hatta gülünç bir biçimde harfleri ve mahreçleri aslına uygun ve doğru bir şekilde telaffuz etmeye çalışmak. Okurken "sad" harfini "sin" diye telaffuz edecek olursa hatalı okumuş olur. Ancak ne konuştuğunu anlamazsa ve muhatabına ne dediğini bilmezse bu durumda yanlış yapmış olmaz; yeter ki telaffuzu doğru olsun. Ben beşer tarihi boyunca sizi, ondan bundan iltimasla, ihlâs ve ısrarla bir şeyler isteyip de ne istediğinizi bilmediğinizi gördüm. Eğer bir kimse günde beş defa gelse ve her defasında çok titiz ve hassas bir şekilde bin bir türlü iltimasla aczini, ısrarını ve ihlâsını ortaya döküp yalvara yalvara sizden bir şey istese; ancak kendisi ezbere olarak ve mükemmel bir şekilde telaffuz ettiği şeylerin anlamını ve sizden ne istediğini bilmese ne yaparsınız acaba? Ona ne verirsiniz? Ayrıca bu işi artık bir adet olarak ve sizden korktuğu için yaptığını bilseniz ne yaparsınız? Ne yapmanız gerekir? Hayal kırıklığına uğramaz mısınız? Eğer Allah çok şuursuz ve hatta mayasında şuursuzluk olan bir kimseyi sevmiyorsa; daha ilk namazının ilk rekatında yüzünü kıbleden çevirerek bir tekme ile dergahından uzaklaştırır ve "3. Dünya" ülkelerinden birine atar ki sömürgecilik savaşında eşekler gibi ağzına gem vurup uslu uslu taşısın, ot ve diken dahi yemeden Allah'a şükretsin ve ahiret cennetini isteyip dursun. Dünya zindanında yaşasın; zillet, cehalet ve fakirlik ateşinin alevleri arasında kendini Ebu Leheb ve hanımını da "odun taşıyıcı" olsun! Yok eğer Allah ona acıyıp merhamet etse; o zaman bir değirmen eşeği gibi bütün ömrünü bağlı olduğu adet üzere sersem sersem dönüp dolanarak geçirsin... Ve bu "devaran dini" etrafında dönüp dolanmayla tükenen bir ömrün sonunda yine ilk başladığı noktaya geri döner. Ne yaptığını görmesin diye gözlerini ve ürettiğinden yemesin diye ağzını kapatır. İşte mümin kul(!), iffet ve takva dedikleri bu. Zahit ve mümin kul(!) Züht ve tarfsızlık diye mana verdikleri işte bu!

Dine Karşı Din / Anne Baba Biz Suçluyuz, Ali Şeriati (Fecr Yayınları)

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Bu sitede kafa karıştırmak istiyenler var. Bunu bilerek yapanlar marksist ihsan eliaçıgın ekibidirler. Samimi olan müminler, müslümanlar buna dikkat etmeli. Bediüzzaman tefsirinde bütün bu soruların cevabını 70-90 yıl önce vermiş. Bu tefsirlerde yaralayıcı, kafa karıştırıcı soruları gündeme getirmeden cevaplar verilmıştir. Yani yıkmadan tamir etmeyi, yapmayı becermiştir. Bizden duyurması.

M

Birde said nursi ve şirk sözlerini araştır

Kemal Süheyla 6 yıl

Abdül Hamit tarafından tımarhaneye atılan birisi hangi ilim ile tüm soruların cevabını veriyor.

Kemal Süheyla 6 yıl

Bu verdigin cevapdan da anlaşılıyorki sizin ekipbin derdi araştırma, ikna olma degil. Sizler içimizdeki lavrenslersiniz. Diyanet bu tefsirleri bastı.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Yine sizler saf, temiz ancak genç ve henüz dinini bilmeyen insanları dinden uzaklaştırmak çabası içindesiniz. Allah genç neslimizi münafıkların şerrinden korusun. Sözümün size tesir edecegini sanmıyorum. Firavun gibi belki agır bir imtahandan, musibetden geçer ölümle karşı karşıya gelirseniz o zaman allaha, kurana, peygambere inanırsınız. O zamanda geç olur. Ama inşallah o duruma düşmeden dogrulaŕı bulursunuz. İhsan eliaçıgın marksist hoca ismi ile anılıp anılmaďıgına da burada cevap veriniz.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Said nursinin izinden gitmek insanlari dine yaklastirmiyor insanları Allah'a eş koşturuyor. Allah yetiş ya İsa diyenlere şirk diyor said nursi de yetiş ya Geylani diyor ne fark var. Allah putları Allah'ile arasına koyanlara şirk diyor, said nursi de Gavs lari Allah Ile arasina koyuyor. Sonra said nursi ne diyor Kur'an'ın şu ayeti adimdan, şu ayeti yasimdan, şu ayet doğduğum yerden bahsediyor. Diyanet diyon ya bir zahmet diyanet te ikinci başkanlık yapmış olan Ali Akın hoca said nursi diye yaz youtube bakalım ne diyor onun hakkında

Kemal Süheyla 6 yıl

Siz beni imana davet edeceğinize önce bir şirkten kurtulun, Mekkeli müşrikler de Allah a inaniyorlar di

Kemal Süheyla 6 yıl

Ey cehennem zebanileri! Ben 70 yaşında, 3 lisan bilen, mühendis, binlerce insan istihdam eden, binlerce yabancı kitap, okuyan, 55 ülkeye 300 den fazla gidip gelmış, okul öncesi egitiminin türkiyede başlamasında %60 emegi olan, 12 yaşından beri kesintısiz ibadetini yapan bir kişiyim. Gençlige zarar vermeyin. Ey gençler bu cehennem odunlarının süslü ve güya tarafsız sözlerine kanıp iki dünyanızıda perışan etmeyin.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Ben sızlere kibarca seslendim. Anlamayınca ve beni şirkle sucladıgin için bu sözleri hakettin. Ben kuranin her dedigine, peygamberin her dedigine, sünnetine inandım 55 yıldan beri bu soruların cevabını okumaktayım. Bediüźzaman sizin bu tahribatınızı görmüş ve cevaplarını vermış. Küfrün belini kırmış.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Birde said nursi nin sözlerini Kurana arz edin

Kemal Süheyla 6 yıl

Çakma peygamber ilan etmiş kendisini said nursi

Kemal Süheyla 6 yıl

Bu yalan ve iftiralari ben ta 63 orta okulda iken bilgisiz veataist ögretmenlerimden duymuştum. Ama din alimlerinden ise bediüzaman hakında çok müsbet şeyler duyduktan sonra risale i nuru okudum. Yani körü korüne okumadım. Benim kişiligimde buna müsait degil. Ben kişilik nedir bunlaŕın analizini yapan, eleman aldıgımızda bunlaŕı kullanan biriyim. Bunuda türkiyede 20 yıl önce başlatan biriyim. Sizi yüz yüze görüşmeye davet ediyorum.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Nereye iftira bu risale nur direk arstan alınma ben yazmadım bana yazdırıldı, Hz Ali risale i nuru okudu ve haber verdir, Kur'an'ın şu ayeti adimdan şu ayeti yasimdan şu ayeti doğduğum yerden bahsediyor, risali nurun tek bir harfini bile degistiremezsin gibi ifadeler neyin nesidir?

Kemal Süheyla 6 yıl

Risalei Nur'un darda kalanlara ve günahkârlara yardım etmesi Allahü teala şöyle buyurur: "Darda kalmış kişi dua ettiği zaman onun yardımına kim yetişiyor da sıkıntıyı gideriyor ve sizi yeryüzünün hâkimleri yapıyor? Allah ile beraber başka bir tanrı mı var? Ne kadar az düşünüyorsunuz.." (Neml 27/62) "De ki, Allah'ın dışında kuruntusunu ettiklerinizi çağırın bakalım; onlar, sıkıntınızı ne gidermeye, ne de bir başka tarafa çevirmeye güç yetirebilirler. (isrâ 17/56) bu ayetleri hatırda tutarak aşağıdaki bölümü okuyalım.. Sikke-i Tasdik-i Gaybî'de geçen bir şiirde: "Cürmümüzle külhan gibi pürnârız, Dert elinden hem her gün zâr u zârız. Affet bizi madem sana hep yârız, Ey nur-u rahmet-i âlem Risaletü'n-Nur! Çevrildi ateşle bu koca dünya, Bir cehennem gibi kaynadı derya. Yetiş imdada ey şâh-ı evliya! Ey bu zamanda rahmet-i âlem Risaletü'n-Nur!" Risalei nurlar sığınılacak, af dilenecek makam, âlemlerin rahmeti olarak gösterilmektedir. Bu şiir yukarıdaki ayetlere ve Kur'ana göre şirktir. Çünkü af istenecek, sığınılacak, yardım istenecek Risale değil Allah; Alemlerin rahmet nuru Risaleler değil Kur'an-ı Kerim'dir.

Kemal Süheyla 6 yıl

Risale-i Nur'un ve talebelerinin manevî kişiliğinin Gavs-ı Âzam olması İslama göre "Gavs" (kendisine sığınanlara yardım eden) sadece Allah 'tır. "yalnızca Sen'den yardım dileriz." Ayetinin ışığında Kur'an; yardım istemek için bizleri Allah'a yöneltir. Aksi inanç ise şirktir. Fakat bakalım Risaleler yardım için kimlere yönlendiriyor.. Kastamonu Lâhikası 121.Mektup ta geçen cümlede Said-i Nursi yardım için şöyle diyor: "Ben, eskide, Risale-i Nur'un şahs-ı mânevîsini, o imamlardan birisini zannediyordum. Şimdi anlıyorum ki, Gavs-ı Âzam'da, kutbiyet ve gavsiyetle beraber, "Ferdiyet" dahi bulunduğundan, âhirzamanda, şakirtlerinin bağlandığı Risale-i Nur, o Ferdiyet makamının mazharıdır." Sözüyle Said Nursi Risale-i Nur'u "Gavs" olarak kabul etmiş olup şirk işlemiş oluyor.

Kemal Süheyla 6 yıl

Ey gizem, Ben müslüman dogdum. Dogdugumda kulagıma ezan okundu. Siz bu islami adetleri bilmeyen gayri müslimlere benziyorsunuz. Biz kurandanın mealinden başladık. Yani kurandaki bir cümlenin yine bir cümlecik manası ile. Ondan sonra tefsirlere geçilir. Ve tefsirler önce kelime manalarını verir sonra ifade edilmek istenen ve belki bir cümlesinin kitaplar doldurucak tefsirlere geçilr. Biz şu anda kuranda bahsedilen ancak o günkü ilim ile tam izah edilemiyen konuların, ancak bugun daha iyi anlaşıldıgını görüyoruz. Bu tesbitleri yapıyoruz. Kurañı tenkid için okumuyoruz. Gelecege dönük mucizelerini görüyorüz. Yani zaman gectikce kuranın gencleştigini görüyorüz. Bu izanı, basıreti, feraseti bahşeden yaratanımızada hamd ve şükredıyoruz.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

O günkü izah edilmeyen konular şimdi gün yüzüne çıkıyor yanı peygamber ve sahabe kuranı eksik anlamış, peygamber kurani eksik anlatmış manası çıkıyor Kuran'da mana üstüne mana var ise bu peygamberin peygamberlik görevini eksik yapmış oluyor. Çünkü Kur'an da peygamberin görevinin tüm ayetleri eksiksiz bir biçimde insanlara duyurmasidir

Kemal Süheyla 6 yıl

Siz kuran okumuyorsunuz tımarhaneye yatmış olan birinin kitabını Kur'an dan üstün görüp oluyorsunuz

Kemal Süheyla 6 yıl

Siz bir ekip olarak müminlerin inancını yıkmak için çalıştıgınız her yazı ve cevabınızdan anlaşılıyor. Bunlar hep kayıtlara geçiyor. Ümit ederimki devlet bir gün hepinizi toplar. Vatana ihanetten sizi yargılar. Ceza evlerinden piskolojisi bozulmuş, yarı deli olarak çıkmayı size nasip olsun inşallah. En fazla kuran okuyan insanlardanız.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Yine sizin gurup ve keşişleriniz başta mucizelere inanmadıgı icin hz isayı allahın oglu ilan etti. Gübre bile bitkilere faydalı oluyor. Şeytan bile müminlerin uyanık olmasina fayda saglıyor. Siz bunları yaptıkça bizim allaha, kurana, peygambere inancımız artıyor.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Kemal Süheyla sen kimsin? Hangı dine mensupsun? Tahsilin ne? Yaşın ne? Nerede oturuyorsun? Arkadaşların kim? Kimlerin ajanısınız? Bundan sonraki ilk cevabın bu olsun

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Siz Gavs lari Hz İsa dan daha üstün görüyorsunuz. Ben hiç bir zaman Hz İsa, Allah in oğludur demedim ama sen Said Nursinin gavs inancını benimsiyorsun. Gavs Allah tan bir takim yetkilileri alan yağmuru yağdıran, kâinatta tasarruf sahibi sözde kişiler. Bana çamur atacağına önce kendine bak

Kemal Süheyla 6 yıl

Hiçbir gavs hz musadan, hz isadan büyük tutulmaz. Müslümanların ve benim inancım bu. Bu ifaden de gösteriyorki sen müslüman degilsin. Hırıstiyan da olamazsın. Siz önce kendinizi tanıtınız. Bu fotograf size mi ait?

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Sen Gavs a inanip nasıl Müslüman olduğunu iddia edebikiyon ki

Kemal Süheyla 6 yıl

Siz erzurum hınıs dogumlu olduguna göre büyük ihtimalle ermenisin. Kendini saklama. Osmanlı ile iyi bir uyum içinde yaşayan ermeniler fransızlaŕin oyununa gelip savruldular. Kendi hatalarını kabül etmeyip, vatansız yaşamaya mahkum oldular. Sizin gibiler şimdi de bunun acısını çıkarmaya calışıyorlar. Tarihden ders çıkaramayanlara ne diyelim. 1 ci ve 2 ci dünya savaşını çıkaranlar 80 milyon insanın canına kıydılar. Bir o kadar da yaralı insan, dul kadınlar ve yetim cocuklar ortada kaldı. Perışan oldu. Bu na ragmen bu milletler bir araya gelip avrupa birligini kurdular. O vahşetleri unutmaya çalışıyorlar. Siz dahamı akıllısınız? Ki kin ve düşmanlıga devam ediyorsunuz? Hala can alıp bu milletin inancına saldırıyorsunuz.

Mustafa Okutansoy 6 yıl

Ermeni değilim cevap vrremiyorsunuz iftira atmayan başladınız. Ayrıca ermeni, Kürt, Türk, arap bir ırktır, İslam ise bir dindir ermenisi türkü Kürt ayrımı yapmaz. Siz müşrik olduğunuz belli ama insan olmamaşsiniz

Kemal Süheyla 6 yıl

Önce insan olun ve Kuran okudum diyorsunuz ama iftira atmanin ne kadar günah olduğunu bilmiyorsunuz tabi Allah a Peygamber e Hz Ali ye iftira atan said Nursinin talabesi de onun gibi olur

Kemal Süheyla 6 yıl

Yalnız bana karşı degil müslümanlara hakaret ediyorsunuz senin gibi hayvanları adam olmaya ve müslumanlarla ograşmamaya davet exiyorum. Çabalıyorum.

Mustafa Okutansoy 6 yıl