Neden bayan kelimesine karşı toplumda bir tepki var? Neden illa kadın demeye zorlanıyor?

Neden bayan dediğimizde ortada cinsiyet ayrımcılığı yapıyormuşuz gibi bir durum beliriyor? Neden toplum olarak bu kelimeye karşı çıkılıyor? Bayan kelimesinin yerine ısrarla neden Kadın kelimesinin kullanılması gerektiği belirtiliyor?

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
42
42 CEVAP

“Bayan kelimesinin yerine” demişsiniz. aslında tam tersi. Kadın kelimesinin yerine ısrarla bayan kelimesi kullanılıyor. Bay kullandığınız yerde bayan kullanabilirsiniz. Çünkü aynı anlamın ayrı cinsiyetlerde adlandırılışı o.

S

Kadın kelimesinin yerine ısrarla Bayan kelimesi kullanılıyor olabilir. Fakat toplumumuzda neden Kadın kelimesini kullanmakta ısrarcı oluyorlar veya oluyoruz?

İsa Kayalıoglu 6 yıl

Çünkü doğrusu kadındır. Bayan kelimesinin kullanımı farklı. “Baylar bayanlar, hoşgeldiniz” gibi.

Sebnem Ünkan 6 yıl

Tamam da Kadın kelimesinin doğru olduğunu kim belirliyor?

İsa Kayalıoglu 6 yıl

İsa Kayalıoglu Eğer belirli standartlar olmazsa, dil kavramı ve diğer insanlarla iletişimimiz hasar alır. TDK, cinsiyet gruplarını kadın ve erkek olarak belirlemiş, bizim bu ayrıma uymamız yanlış anlaşılmaları engeller ve iletişimi kuvvetlendirir, eğer alışılmış, oturmuş kelimeleri kendimizce değiştirirsek, bunu birçok insan yaparsa, iyi niyetli bile olsak karmaşa ve iletişim problemleri yaşarız.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Erkek kelimesinin karşılığı kadın, bay kelimesinin karşılığı bayan’dır. Bu net oturmuş kelimeleri karıştırmak niye?

Sebnem Ünkan 6 yıl