Neden din insanların hür iradelerine bırakılmıyor?

Toplumumuzda neden -İslam- (vb) ile ilgili konularda dersler ya da bilgiler verilmeye çalışılıyor ve neden din gibi vicdani durumlarda kişiler hür iradeleri ile başbaşa bırakılmıyor? Bir Sosyolog aday adayı olarak sizlere sormak istiyorum arkadaşlar....

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Ersin Şirikçi valla ben tüm okul derslerimi zorla aldım. Bana kalsa hiçbirini istemezdim ki. Hocam şimdi 3. şıkkı bir daha yeniden dikkatli okuyun dininde deniliyor. Müslüman olana zorunlu olsun demek istiyorum gayr-i islama neden islam i dersler verilsin ki bunu bende istemem.

M

Bende onu diyorum dininde. Belki çocuk pagan veya panteist veya isevi. Bence sorun toplumu bu hale getiren mevcut sistemde. Hep bi dayatma hep bi otekilestirme. Bknz efenim ben deistim fakat cevremde menzil mensubu cocukluk arkadaslarım dostlarım var ve kimse kimseye dayatma yapmıyor bu bireysel boyutlarda sorun olmuyor ama konu kitlesel olmaya başladığında en ufak örnekle alevi bu ateist bu diye ayrışıyor. Halbuki bu ülkeye hizmet ediyor herkes. İşiyle ogrenimiyle vs.

Ersin Şirikçi 6 yıl

hocam yalnız tek ötekileştirenler islami kesim değil az yukarda isismlerini zikrettiğiniz tüm kişi yada gruplarda cemmmatlerd4de dindarlar akarşı yada islama islam öğretilerine karşı saldırı boyutuna varan hakaret ve ötekileştirme var. Hocam eğer öğrenciniz başka dine mensup ise o din ile alakalı bir okula gidebilir. Bu ülkede ermeni yahudi hristiyan alman ingiliz fransız okulları var hatta hatta ruhban okulları var.

Muhtesim Cenesiz 6 yıl

. Tmm

Ersin Şirikçi 6 yıl