Neden din insanların hür iradelerine bırakılmıyor?

Toplumumuzda neden -İslam- (vb) ile ilgili konularda dersler ya da bilgiler verilmeye çalışılıyor ve neden din gibi vicdani durumlarda kişiler hür iradeleri ile başbaşa bırakılmıyor? Bir Sosyolog aday adayı olarak sizlere sormak istiyorum arkadaşlar....

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

İsmet Paşa ve 120 arkadaşının teklifi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 10 Nisan 1928 tarihli toplantısında anayasanın laikleşmesi ilkesinden hareketle anayasanın ikinci maddesinde yer alan "Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır." fıkrası kaldırıldığı gibi 26. maddenin baş tarafında şeriat hükümlerininT. B.M. M. tarafından yürütüleceğini belirten cümle de kaldırıldı. Bundan başka milletvekilleri ve cumhurbaşkanının yaptıkları yeminlerde "Allah" üzerine yemin kaldırılarak, namus üzerine ant içilmesi şekli kabul edildi.

E

Ve sonuç %90 nin müslüman olduğu ülkede %10 nun inandigi bir din kabul edilmiş. Uğrunda ölen her türlü zorluğa göğüs geren milletin inanç ve çabaları yok edilmeye çalışılmış.

Ugur Kanca 6 yıl

İyide buradan nereye varmak istiyorsunuz? İsmet Paşa ve 120 arkadaşı kutsal varlıklar mı? Bu toplum, kıyamete kadar kayıtsız şartsız, İsmet İnönü ve arkadaşlarının. İradelerine mi mahkum olacak, kendi iradelerini kullanma. Ehliyetine sahip olamayacaklar mı? Fikri hür, vicdanı hür nesiller böyle mi yetiştirilecek ?

Hüseyin Gözeci 6 yıl