Neden din insanların hür iradelerine bırakılmıyor?

Toplumumuzda neden -İslam- (vb) ile ilgili konularda dersler ya da bilgiler verilmeye çalışılıyor ve neden din gibi vicdani durumlarda kişiler hür iradeleri ile başbaşa bırakılmıyor? Bir Sosyolog aday adayı olarak sizlere sormak istiyorum arkadaşlar....

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Kur'an diye bir kitap olmadığını düşünüp hayal edelim, düşünce sistemimiz nasıl olurdu acaba.!

G

Sizin yoklugunuzu hayal edip bu soruyla karşılaşmamak daha mutlu etti

Ahmet Deler 6 yıl

Kur'an olmasaydı nasıl bir bilgi eksiğimiz olurdu, sosyal, kültürel, ilmi, irfani olarak neleri kaybederdik veya kaybedermiydik.

Gazi Yüzbaşı 6 yıl

Gazi bey Kur'anı Kerim Allah kelamıdır. Böyle bir ifade ile tartışmaya açılamaz

Murat ÇağLar 6 yıl

Daha dikkatli olmanızı rica ediyorum

Murat ÇağLar 6 yıl

Kur'an ayetlerinde bu tür tartışmalar fazlasıyla var.

Gazi Yüzbaşı 6 yıl

ayetlerde tartışma yok beyinlerde var

Murat ÇağLar 6 yıl

Kuranı Kerim'in yada Ayetlerinin Meşruiyeti hakkında fikir telakkisi bu platformun müsade ettiği bir durum değildir.

Murat ÇağLar 6 yıl

Ayetlerin bağlamları yoğun tartışmalar var, o günkü tartışmaları bugün yapamıyoruz, Hz Muhammed karşısındaki muhaliflerle medeni bir şekilde tartışmıştır, bu tartışmaların özü kur'an'a yansımıştır bağlamları ise tefsir edilmiştir, biz bugün bu tartışmaları yapamıyoruz. Ben bir cümle kurdum cümlede Allah ile Firavn kelimeleri yanyana gelmiş birisi yorum yazmış lütfen Allah ile Firavn kelimelerini yanyana yazmayın diye, şimdi bizdeki algı maalesef böyle, aynı kitabın içinde olan iki ismi yanyana yazmayın tuhaf doğrusu, belkide kuranda yanyana kaç kez geldi bu isimler.

Gazi Yüzbaşı 6 yıl

Gazi bey teşekkür ederim. Bu platform bu konuları doğru yada yanlış üzerine konuşulmaya müsait bir ortam değil. Herkesin hassasiyeti farklı. Ucu çok başka yerlere çekilebilecek konular ve dengeler üzerine insanların hassasiyetini rencide edecek ifadeler kullanmayalım. İhtilaf ayetler de değil insanların algı çeşitliliğindedir. İyi akşamlar

Murat ÇağLar 6 yıl

Bir tek ölülere okunacak bir şeyimiz kalmaz dı. Değişen bir şey olmazdı. Kim Kurana göre yaşıyor ki. Dirilere indirelen kitabı ölülere okumak yani tek yaptığımız.

Metin Düşkün 6 yıl