Neden din insanların hür iradelerine bırakılmıyor?

Toplumumuzda neden -İslam- (vb) ile ilgili konularda dersler ya da bilgiler verilmeye çalışılıyor ve neden din gibi vicdani durumlarda kişiler hür iradeleri ile başbaşa bırakılmıyor? Bir Sosyolog aday adayı olarak sizlere sormak istiyorum arkadaşlar....

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
71
71 CEVAP

Tamamen ekonomik sebeplerle ilgili. Aslında insanlara din eğitimi vermek gibi bir dertleri de yok. İnsanlara ''DİN'İ pazarlıyorlar, satıyorlar. Bunun karşılığında da itaatkar, düşünmeyen, sorgulamayan bir tıoplum yaratıp kolayca hem yönetiyorlar hem de sömürüyorlar.

Ü

Ümit bey, din iki tarafı keskin bir kılıçtır. İnsanları. Uyutmak için de kullanabilirsiniz, sömürüye karşı ayaklandırıp isyan ettirmek içinde... Bütün peygaberler saptırılmış, egemen güçlerin ideolojik hegemonya aracı haline getirilmiş sahte dinlerle mücadele etmişlerdir. Ateizme karşı mücadele vermiş bir peygamber gösteremezsiniz. Ayrıca din fonksiyonel bir müessesedir, tıpkı tıp ilmi gibi siz doktor yetiştirmezseniz, insanların doktor ihtiyaçlarını ortadan kaldırmış olmazsınız, şifa arayan çaresiz insanları madrabazlara sahtekarlara mahkum etmiş olursunuz. Dinde böyledir, insanların inanç ihtiyaçlarına cevap verecek ehliyette alimler yetiştirmezseniz, onları üfürükçülerin insafına terkederek sömürü düzeninin şamar oğlanına çevirirsiniz.

Hüseyin Gözeci 6 yıl

Teşekkürler Hüseyin bey. Yazımda sanırım eksik belirttim günümüzde Dinsel dayatmalar dayatan kesimin Din'le tek ilişkileri dini politik ve ticari amaç için kullanmalarıdır. Din bir vicdan özgürlüğü olayıdır ve ateistler insanların inançlarına ve vicdanlarına saygılıdır.

Ümit Tunç 6 yıl

Ümit bey, ateistlerin insanların inanç değerlerine saygılıdır görüşünüze katılmıyorum. Bu konuda tüm ateistleri kapsayacak genel bir yargıda bulunulamaz, inandıklarını söyleyenler arasında son derece bağnaz insanlar, din yobazları bulunduğu gibi, ateistler arasında da, insanların vicdanlarına baskı yapan, inançlara tahammül gösteremeyen devrim yobazları bulunmaktadır. Saygılarımla..

Hüseyin Gözeci 6 yıl