Ana Sayfa
»
Sağlık
»
Öldükten sonra beden toprağa gömüldüğünde, bulaşıcı hastalık varsa toprağa bulaşmaz mı?
Öldükten sonra beden toprağa gömüldüğünde, bulaşıcı hastalık varsa toprağa bulaşmaz mı?
0 kişi takip ediyor.
Paylaş:
1.si Hastalığa sebep olan mikroplar ve virüsler, her canlıda aynı etkiyi göstermez. Mesela bir hayvanı canından eden hastalık, insan için basit bir grip olabilir. Vb. Bu nedenle her türlü bulaşma, her durumda tehlikelidir denilemez ve cesetler yok edilmeye çalışılmaz. Eski çağlardaki yakma geleneğinin asıl sebebi ise genellikle kaleler gibi alanlarda savaş vb. Durumlarda yer sıkıntısı dolayısıyla yapılır. Çünkü o kadar ceseti gömmemek veya doğrudan yığıp da gömmek salgın hastalık riski taşır.
2.si Virüslerin, mikropların yaşam koşulları değişiklik gösterir. Genellikle normal koşullarda canlı bir organizmaya muhtaç olduklarından ölümden sonra bir müddet geçince yok olurlar. Ama sıcak yerlerde veya tam tersine çok soğuk yerlerde ölü bedenlerde halen daha varlığını sürdürme ihtimali olan hastalıklar da olabilir. Bu açıdan genellikle ciddi kazılarda, incelemelerde dikkat edilir.
3.sü Doğada inanın bana mevcut bakteriler, mikroplar, virüsler; kimyasallar kadar korkmamız gereken şeyler değiller. En azından şimdilik... Geçmişe bakarsanız DDT diye bilinen bir böcek ilacının bile ekolojik sistemde binlerce kilometre ötelerdeki canlıların ölümüne sebep olduğunu görebilirsiniz... Dünya'daki bu döngü nedeniyle, çoğalan kimyasal faaliyetler, nükleer tehlikeler ve olası salgınlar... İnanın bunlar gömülmüş bir cesetin yarattığı tehlikeye nazaran çok çok daha üst basamaktalar...