Din, folkfor, edebiyat ve felsefenin çıkış kaynağı da Ölüm fenomenidir. İnsanın ölümlü olduğunu bilmesi, ve bu farkındalık beraberinde insanı bir çok arayışa yöneltti. Tarihin ilk yazılı destanı olan Gılgameş'de, ölümlü olduğunun farkına varan kral Gılgameş'in ölümsüzlük arayışını anlatır. Bir gün fazladan yaşamak, her şeye inat güzeldir. Gayet insanî bir edimdir. Fakat bilimsel bakış açısısı ile tek gerçek, Doğmadan önce nasıl Hiçsek, öldükten sonra da birer Hiç olacağımızdır. Ölüm düşüncesinin panzehiri; sanat ve felsefedir. Fazla düşünmemek gerekir. Vakti geldiğinde her canlı gibi öleceğiz ne de olsa...
Din, folkfor, edebiyat ve felsefenin çıkış kaynağı da Ölüm fenomenidir. İnsanın ölümlü olduğunu bilmesi, ve bu farkındalık beraberinde insanı bir çok arayışa yöneltti.
Tarihin ilk yazılı destanı olan Gılgameş'de, ölümlü olduğunun farkına varan kral Gılgameş'in ölümsüzlük arayışını anlatır.
Bir gün fazladan yaşamak, her şeye inat güzeldir. Gayet insanî bir edimdir. Fakat bilimsel bakış açısısı ile tek gerçek, Doğmadan önce nasıl Hiçsek, öldükten sonra da birer Hiç olacağımızdır.
Ölüm düşüncesinin panzehiri; sanat ve felsefedir. Fazla düşünmemek gerekir. Vakti geldiğinde her canlı gibi öleceğiz ne de olsa...