Paketlerde "sigara içmek öldürür" yazmasına rağmen neden satılıyor?

Sigara paketlerinin üzerinde SİGARA İÇMEK ÖLDÜRÜR yazıyor. Ama yinede satılıyor. Kaç yıldır bunu düşünüyorum sizcede tuhaf değil mi ???

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

Sigara içenlerin aslında bilinçaltlarında kendilerini değersiz gördüklerini düşünüyorum.. Bile bile kendilerini öldürecek bir şeyi kullanmak mantıklı mı? Bir nevi öğrenilmiş çaresizlik..
Sigara paketine uyarı yazmak? Kendi kendini realize eden kehanet konusu ya da fal baktırma gibi.. Bu gibi uyarılar çocuklara nedeni anlatılmadan konulan yasaklar ve cezalar gibidir.. Anlık olarak caydırıcı olsalar bile uzun vadede çocuğun kişisel gelişimine engel olur.. Yasaklar bilinçaltında engelleyici olmuyor, bilinçaltı sigaradan öleceksin, bunu içmen gerek şeklinde algılıyor.. Aslında çok ileride gerçekleşecek olan belirsiz ölüm şeklini sigara yüzünden bir ölüm olarak istemeyi sağlıyor.. Doğru sigara paketi yazısı spor yaparak ve sağlıklı beslenerek sağlıklı yaşarsınız olmalıdır.. Olumlu mesaj verilmelidir..
Bilinçaltı tartışmaz, duyduğunu emir telakki eder.. Bir müddet sonra görev kabul eder,.. Sigaradan ölümü mümkün hale getirir.."Sigara öldürür" yazmak aslında daha çok insanın sigaradan ölümü normalleştirmesi manasına gelir.. 13 tlden 8 tl vergi alınacak, sizce devlet gerçekten vatandaşını düşünse bu aldığı verginin bir kısmını sigara bıraktırma merkezleri kurmaya harcamaz mıydı ?,Ya da bir sigara bıraktırma hattını aradığında sana başka bir şey satma çabasına girer miydi.. Belli ki devlet baba sigara bağımlılığını devam ettirmekle ilgili bir planı var.
Bu ve bunun gibi bir çok yanlış aslında algılar normalleştirilerek toplumun genelinin manipülasyona açık hale gelmesi sağlanır.. Büyük resimde ise halkın bağımlı, cahil ama iyi bir kul halinde tutulması vardır belki de.. Düşündünüz mü ekmek neden nimettir? Ekmek neden kutsaldır? Antrikot niye kutsal değildir?
Aslında ekmek hayatın metaforudur.. Ekmeği yerden alıp 3 kez öpüp alnına koyman şekilsel bir ritüeldir.. Ekmeğin yani kutsal olanın senin hayatın olduğu gerçeğini kavrarsan antrikot yemek istersin, tıpkı onlar gibi.. O yüzden sen şükret, onlar havyarın da, Norveç somonunun da kutsal olduğunu anlayacaksın diye çok korkuyorlar.. Onu anladığın gün sigara da içmezsin, çünkü senin yaşamının da değerli olduğunu anlamış olursun.. Mevcut sistemde yaşamının değersiz olduğuna inandırılmışsın.. Kabul ediyorsun fosur fosur sigara ile kendini zehirlemeyi bile.. Toplumun bağımlılıkları yönetenler için bulunmaz bir manipülasyon metodudur

T